Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Modesko fra Portugal – 97 portugisiske skomærker på MICAM 2011 messen i Milano

Produktion af sko har stadig stor betydning for Portugals økonomi.

Omkring 6000 personer arbejder i Indústria do calçado branchen i Portugal, der er centreret i Nordportugal.

Skoproduktionen findes specielt omkring byen Felgueiras ved Porto og i kommunen São João da Madeira ved Aveiro  - i øvrigt den mindste kommune i Portugal målt på areal.

Omkring 50% af Portugals skoeksport kommer fra Felgueiras, der med sine omkring 58.000 indbyggere må betragtes som Portugals hovedstad for skoproduktion.

I Felgueiras er det overvejende herresko, der produceres, mens São João da Madeira har flere producenter af damesko.

Skoproduktion har også betydning for økonomien på ferieøen Madeira.

Skomessen i Milano – MICAM 2011
MICAM 2011 i Milano afholdes fra 6. til 9. marts og anses for at være verdens vigtigste modesko-event.

Der er MICAM skomode-messe to gange årligt i marts og september.

I marts er det efterårs- og vintermoden inden for sko, der fremvises, og september MICAM messen er dedikeret forårs- og og sommer-modesko.

Den portugisiske stat støtter portugisiske skoproducenter i deltagelsen i MICAM og i andre sko-events rundt om i verden.

Skoproduktion i Portugal
Efter en hård omstilling og udflytning af en stor del af produktionen til lavomkostningslande er portugisisk skoproduktion igen på vej frem, omend antallet af arbejdspladser i Portugal nok ikke vil nå op på det tidligere niveau.

Omkring 95% af alle ‘portugisiske’ sko bliver fremstillet i udlandet.

Typisk har man på virksomhederne i Portugal beholdt udviklingsafdelingen (som eksempelvis ECCO sko i Santa Maria da Feira), produktionen af de dyreste skomodeller og den håndværksmæsssigt mest komplicerede skoproduktion.

Se mere på brancheforeningens hjemmeside (engelsk).

Danske postbude i portugisiske sikkerhedssko
Siden år 2009 har danske postbude kunne vælge sko fra virksomheden To Work For (også benævnt 2W4 og 2Work4) beliggende i Guimarães i Nordportugal.

Skoene til de danske postbude fremstilles i Portugal, men er dog blot en mindre 'niche-opgave' for 2W4 i forhold til de store kunder Audi, IKEA, Otis, Volvo, Securitas og den lokale Lissabon-Palmela baserede VW-Autoeuropa fabrik (Portugals største fabrik).

Det danske postvæsen fik sine arbejdssko udviklet specielt af den portugisiske producent til brug under de ofte skiftende vejrforhold for de danske postbude.

2W4 har specialiseret sig i sikkerhedssko til firma-brug, men man kan dog også købe virksomhedens produkter i Portugal i kæderne Maxmat og Continente.

I 2010 producerede 2W4 i alt 230.000 par sko og støvler. Den succesrige producent af sikkerhedssko forventer at skulle producere mellem 350- og 360.000 par sko og støvler i 2011. Omkring 60% af produktionen afsættes under importørers egne mærker i mere end 20 forskellige lande.  

Mere information om sikkerhedssko og arbejdssko fra Portugal på 2Work4 hjemmesiden

'Sexiest Industry in Europe' - fra Portugal
I øjeblikket (primo 2011) markedsfører de portugisiske producenter af modesko sig under sloganet ‘The Sexiest Industry In Europe’ med relativt udfordrende billeder.

Den vovede kampagne kan ses på bloggen Homotography.

Herunder video fra mokkasin-produktion i Portugal (mærket Pointer Footwear):Kommentarer

Endnu ingen kommentarer