Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals rigeste mænd – Carlos Slim stadig rigeste mand i verden ifølge Forbes Rich List 2011

Forbes Rich List er den årlige liste over de rigeste i verden udgivet af den amerikanske medievirksomheden Forbes, hvis kendteste udgivelse er Forbes Magazine.

I den seneste udgave af listen over verdens rigeste mænd, er der hele 1210 dollar-milliardærer. Der har aldrig været flere super-rige i verden.

Rigeste mænd i verden
De øverste på Forbes listen over verdens rigeste er gamle kendinge fra tidligere år.

Telekommunikations-magnaten Carlos Slim Helo fra Mexico er igen øverst på verdens rigeste listen.

 1. Carlos Slim – god for 74 milliarder dollars, Carlos Slim har næsten monopol på fastnettelefoni i Mexico.
  Den hovedrige mexicaner af libanesisk oprindelse har lagt over 20 milliarder US-dollars til sin formue siden sidste år
 2. Bill Gates – god for 56 milliarder dollars, grundlægger af Micrsoft
  Gates kunne principielt være verdens rigeste, idet han har doneret omkring 30 milliarder væk til godgørende formål bl.a. via The Bill & Melinda Gates Foundation
 3. Warren Buffett – god for 50 milliarder dollars, investor i Berkshire Hathaway og venner med Bill Gates. Buffett giver ligeledes store beløb til velgørenhed - også via Gates fonden
 4. Bernard Arnault – Europas rigeste mand er god for 41 milliarder dollars, storaktionær i den franske virksomhed LVMH, der bla. ejer Hennessy cognac, Tag Heuer ure, Bulgari smukker/ure (købt i 2011) og Louis Vuitton
 5. Larry Ellison – god for 39 milliarder dollars, grundlægger af IT virksomheden Oracle i USA
 6. Lakshmi Mittal – god for 31 milliarder dollars, stålmagnat fra Indien
 7. Amancio Ortega – god for 31 milliarder dollars, grundlægger af Zara modetøjsimperiet i Spanien, Virksomheden Inditex med Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stadivarius, m.fl. driver over 5000 forretninger over hele verden, Ortega er desuden storinvestor i ejendomme; herunder i Lissabon
 8. Eike Batista – god for 30 milliarder US-dollars, mine-investor fra Rio de Janeiro i Brasilien
 9. Mukesh Ambami – god for 27 milliarder US-dollars, olie- og gas produktion i selskabet Reliance Industries
 10. Christy Walton og familie – har arvet sin formue på 26 milliarder dollars efter sin mand John Walton; søn Walmart gundlæggeren Sam Walton fra USA

Rigeste mænd i Portugal
På den internationale skala, kan Portugals rigeste ikke rigtig være med.

Tre personer råder dog over en formue på mere end 1 milliard US-dollars:

 1. Americo Amorim – nummer 200 på listen over verdens rigeste – korkproduktion, investeringer i bankvæsen, turisme og aktier i olieselskaber samt et måske lidt for tæt forhold til regimet i Angola har været afgørende for at den voksende formue, der har rundet 5 milliarder dollars. Americo Amorim med bopæl i Grijo i Vila Nova da Guia ved Porto er med virksomheden Corticeira Amorim verdens største korkproducent.
 2. Eliseo Alexandre Soares dos Santos og familie – nummer 512 på listen over verdens rigeste. Familien Soares dos Santos er storaktionærer i den succesfulde Jeronimo Martins virksomhed, der driver flere supermarkedskæder i Portuigal og Polen. Virksomheden fik rekordresultat i 2010 og formuen hos Soares dos Santos familien i Lissabon er vokset til 2,3 milliarder dollars.
 3. Belmiro de Azevedo – Continente og Modelo supermarkeder, turisme, ejendomsinvesteringer, avisdrift og industiproduktion har skabt en formue på 1,5 milliarder dollars til Porto-virksomheden Sonae, der er gundlagt af Azevedo. Sonae koncernen er nok det tætteste man kommer på en 'Mærsk i Portugal'. Belmiro de Azevedo er nummer 833 på listen over verdens rigeste.

Rigeste danskere ifølge Forbes
De rigeste danske omfatter Lego familien med Kjeld Kirk Kristiansen som nummer 223 på listen over verdens rigeste, ‘Dyne’ Lars Larsen som nummer 304 og Niels Peter Louis-Hansen (Coloplast) på plads nummer 692.

Kirk Kristiansen er på papiret Danmarks rigeste med 4,7 milliarder US-dollars, men 97-årige Arnold Mærsk Mckinney Møller er via en kompliceret selskabskonstruktion ikke med på listen, hvor han med stor sandsynlighed ville rangere som rigeste dansker.

Se mere på Forbes listen over verdens rigeste 2011.

Forbes familien bedre til at bruge penge end til at tjene dem
Som et kuriosum kan nævnes at mens antallet af dollarmilliardærer er steget fra 1011 dollar-milliardærer i marts 2010 til 1210 milliardærer i marts 2011, er Forbes-familiens egen formue under pres.

Forbes Magazine og tilknyttede aktiviteter drives af 3. generation af Forbes familien, og den har solgt kraftigt ud af kunstsamlinger og af den omfattende ejendomsportefølge som grundlægger Bertie Charles Forbes og senere sønnerne Bruce Charles Forbes og Malcolm Stevenson Forbes formåede at samle sammen.

Den tredje generation er ligeledes i høj grad involveret i publishing-virksomheden Forbes, men internettet truer annonce-omsætningen i Forbes primært trykte medier.

Den store families øjensynligt dyre vaner har gennem flere år gjort det nødvendigt at rejse kapital ved at sælge aktiver.

Se historien om Forbes familien og ‘The Capitalist’s Tool’ på The New York Times (2006), New York Post (2007) og Financial Times (2011) .

Relateret artikel:
Carlos Slim på Forbes rigeste liste 2010

Herunder interview med én af Danmarks rigeste mænd (og ny på Forbes Listen 2011) Lars 'Dyne' Larsen:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer