Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals regering træder tilbage – dato for valg kendes sandsynligvis 25. marts

Den portuigisiske regering har besluttet at træde tilbage.

Det stod klart efter at premierminister José Sócrates onsdag den 23. marts ikke kunne få flertal for yderligere spareforslag, der blandt andet ville beskære offentlige ansattes pensioner.

Som følge heraf valgte han onsdag aften at udsende pressemeddelelse om sin afgang.

Sandsynlig krisehjælp fra IMF og EU til Portugal
Portugal er dermed sandsynligvis på vej til at acceptere hjælp fra EU’s krisefond og Verdensbankene (IMF).

På kort sigt vil hjælp udefra stabilisere landets gældssituation, men samtidig står den portugisiske befolkning til at skulle imødese store besparelser dikteret af IMF og ECB;  Den Europæiske Centralbank.

Portugals gældsproblemer er dog ikke værre end at EU og IMF med lethed kan støtte den portugisiske stats finanser i lighed med, hvad der i 2010 blev gjort i Grækenland og Irland.

Der er også stadig en lille chance for at Portugal faktisk formår at klare sig igennem ved egen hjælp, såfremt en ny regering formår at rebe sejlene i den portugisiske økonomi betydeligt.

Opposition har ingen anden udvej end at spare
Årsagen til PS-regeringens afgang var i øvrigt ikke uvilje fra hovedparten af oppositionens side til at spare, men tilliden til José Sócrates og hans ledende ministre har i lang tid været svækket både blandt de venstreorienterede og blandt centre-højre partierne i det portugisiske parlament.

Der er også i befolkningen i Portugal stor utilfredshed med regeringen Sócrates, og oppositionen håber givetvis at et hurtigt valg vil ændre parlamentets sammensætning betydeligt.

Sandsynligvis vil et kommende spare-oplæg fra en ny regering i Portugal indeholde nogen af de samme elementer, som spareforslaget, der blev forkastet den 23. marts 2011.

Se artikler om regeringens afgang i Portugal i marts 2011 på BBC og på Forbes.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer