Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Socrates genvalgt til formand for PS-partiet i Portugal

Få dage efter at have trukket sig fra landets mest magtfulde post som premierminister i Portugal er José Sócrates blevet genvalgt som formand for sit parti.

Partido Socialista – PS
PS partiet, der er en forkortelse af Partido Socialista, blev grundlagt i 1973 et år før Nellike-revolution i Portugal.

Dengang var de ledende partimedlemmer langt mere socialistisk indstillede end nutidens PS socialister.

Mario Soares
Blandt de kendteste ledere af PS arbejder-partiet gennem tiderne finder man én af grundlæggerne Mário Soares, som stadig har lidt at skulle have sagt via sin lange periode som præsident (1986-1996) og premierminister (1976-1978 og 1983-1985).

På trods af sin alder på 86, blander Mario Soares sig stadig engang imellem i politik og synes ganske tilfreds med at have pressens bevågenhed.

Blandt den aldrende leders største bedrifter var at få Portugal tilsluttet EF på et tidligt tidspunkt på trods af oprindelig stor skepsis i den portugisiske befolkning.

PS leder José Sócrates
José Sócrates har været leder af PS partiet siden 2004 og er en langt mere moderne ledertype, der med sin ulastelige fremtoning og store talegaver kan minde lidt om britiske Tony Blair.

Blandt Sócrates resultater er en øget fokus på uddannelse (herunder IT) i Portugal, samarbejde med tidligere portugisiske kolonier herunder up-and-comming superpower Brasilien og øget fokus på investeringer i alternativ energi.

Der er ingen umiddelbar afløser til PS-partiets lederpost, og José Sócrates fik da også hele 93,3% afstemmerne ved genvalget til PS-leder i marts 2011 – hele 10% mere end ved sidste formandsvalg.

Herunder José Sócrates som gæstetaler på Columbia University i USA, hvor Sócrates taler om energipolitik i Portugal (hvor Danmark også nævnes):Kommentarer

Endnu ingen kommentarer