Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Cascais søger personer til frivilligt arbejde - Banco Local de Voluntariado de Cascais på nettet

Borgerne i kommunen Municipal de Cascais har per 14. april 2011 fået mulighed for at melde sig som frivillige på en dertil oprettet hjemmeside.

Ide’en er at organisationer, der udfører frivilligt arbejde i Cascais og omliggende byer, kan rekruttere interesserede via hjemmesiden. Det forventes at ville øge det samlede antal frivillige i Cascais området.

Cascais på Lissabonkysten
Byen Cascais var oprindeligt et lille fiskerleje, som i starten af det 19. århundrede fik en opblomstring, da velhavere og kongelige begyndte at bygge sommerhuse ved den flotte kystlinje.

Siden har kommunen Cascais udviklet sig til at være én af de mest befolkningsrige landkommuner i Portugal.

Cascais kommune omfatter byerne Estoril, Carcavelos, Parede, Alcabideche og det lidt mindre kendte São Domingos de Rana, hvor små 45.000 af Cascais kommunes op mod 190.000 indbyggere bor.

Cascais kommune grænser op til Sintra kommune i nord og Oeiras i øst og optager dermed den vestligste del af Portugal (og Europa).

Municipal de Cascais betragtes i øvrigt som en del af stor-Lissabon.

Behov for frivillige i Cascais
Selv om Cascais populært sagt går for at være én af de rigeste kommuner i Portugal, er der overordentlig stor forskel på at bo i velhaverkvarterer såsom Quinta da Marinha, Quinta da Bicuda eller Quinta da Pedra i forhold til i en lille lejlighed i en boligblok i eksempelvis São Domingos de Rana, Torre bydelen i Cascais eller i ét af de mange gamle faldefærdige små byhuse, der stadig  findes rigtig mange af spredt udover hele Cascais kommune.

Der søges frivillige til at hjælpe såvel unge som gamle, til uddannelse og sociale aktiviteter, til kulturaktiviteter og til at støtte medborgere, som er ramt af fattigdom, handicap eller sygdom.

Alle frivillige bliver optaget i den såkaldte ‘Frivillige Bank’ - Banco Local de Voluntariado de Cascais.

Initiativet er en del af European Year of Volunteering and Active Citizenship 2011.

Se mere om, hvordan man kan blive en aktiv borger i Cascais på www.cascaisvoluntario.org (indtil videre kun på portugisisk).

Flere af Cascais områdets skoler er involveret i projektet. Herunder video med deltagere fra den private St. Julian’s School i Carcavelos:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer