Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Jose Mourinho i problemer – The Special One står til flere spilledages karantæne

Den portugisiske fodboldtræner José Mourinho, der udover at være kendt for sit store ego, også har en del at have det i med to Champions League mesterskaber med FC Porto i 2004 og Inter Milan i 2010.

Se også: Jose Mourinho ubesejret hjemme i 9 år i træk

Jose Mourinho står for mange portugisere som indbegrebet af arrogance, og den komplicerede personlighed Mourinho har i foråret 2011 endnu en gang bragt sig på kant med den europæiske fodboldorganisation UEFA.

Jose Mourinho tæt på fyreseddel i Real Madrid
Jose Mourinho har på trods af store anstengelser som træner for Real Madrid ikke kunne overvinde Spaniens og verdens måske bedste klubhold Barcelona’s dominans.

I Champions League semifinalen (første runde) blev det til et 0-2 nederlag hjemme i Madrid på Bernabéu Stadion.

Inden da havde Jose Mourinho dog sikret sig en kneben sejr på 1-0 over Barcelona den 20. april I den spanske pokalfinale, hvilket sandsynligvis reddede Mourinho fra en fyreseddel fra Real Madrids ledelse.

Denne sejr kom efter at Real Madrid I november 2010 tabte til Barcelona med hele 5-0 i Barcelona i en kamp i den spanske liga.

Karantæne i vente til Jose Mourinho
Jose Mourinho havde lagt en defensiv taktisk plan i den første semifinale-kamp i Champions League mod Barcelona den 27. april 2011.

Champions League kampen med godt 80.000 tilskuere i Madrid blev formodentligt afgjort, da den portugisiske landsholdsspiller Pepe blev vist ud. Pepe er én af Real Madrids hjørnespillere i forsvaret.

Udvisningen var særlig problematisk, da TV optagelser kunne bevise at Pepe faktisk ikke rørte sin modstander Dani Alves (spiller også på Brasiliens landshold) under en tackling, der ganske vist så meget hårdhændet fra, hvor dommeren var placeret.

Jose Mourinho var ophidset og kunne med sine gestulerende adfærd på sidelinjen ikke accepteres af den tyske dommer Wolfgang Stark, hvorefter dommeren med et rødt kort sendte Jose Mourinho fra trænerboksen over som normal tilskuer. Herfra fortsatte Mourinho imidlertid med at sende papir-beskeder til sit hold, hvilket er ulovligt at gøre som forvist træner.

Sammen med en tidligere betinget advarsel mener flere eksperter at Jose Mourinho står til 3-4 dages karantæne.

Som et modtræk har Real Madrid efter kampen blevet klaget over Barcelona – se artikel på Politiken.

Barcelona-Real Madrid rivalisering ude af kontrol
Rivaliseringen mellem Barcelona og Real Madrid har altid været særdeles altoverskyggende i spansk fodbold – og i nogen grad også uden fodboldbanen for de to metropoler, hvor en stor del af indbyggerne lever og ånder for deres fodboldhold.

Se også: Interview med Jose Mourinho i en langt mere afslappet atmosfære.

Jose Mourinho’s dramatiske pressemøde efter kampen, hvor han luftede muligheden for en konspiration mellem UEFA og Barcelona mod Real Madrid er måske at lege med ilden i en sportslig tvist, der for mange tilhængere I Real Madrid og Barcelona går langt videre end kampen på banen.

The Guardian bragte den 1. april en længere artikel om træner-fænomenet Jose Mourinho: José Mourinho – The Enigma who inspires love and hate .

Også andre internationale trænere har ønsket at få lidt opmærksomhed på Mourinho affæren i spansk fodbold. Det er dog spørgsmålet om det ikke siger mere om disse end om Jose Mourinho selv. Se eksempelvis Guus Hiddinks opfordring til at The Special One siger undskyld på Mail Online. Også danske Morten Olsen (landstræner og tidligere landsholdsspiller) har fundet at Jose Mourinho's opførsel går over stregen.

Se også: Champions League slutspil 2011 . Returkampen i semifinalen i Champions League spilles den 3. maj 2011 - med Jose Mourinho på tilskuerpladserne. Han har på forhånd udbedt sig en VIP logo i Barcelona. Det er 4. kamp mellem de to ærkerivaler Real Madrid og Barcelona i Spanien i løbet af 18 dage.

Se uddrag fra det måske hidtil mest outrære Jose Mourinho pressemøde, hvor The Special One forklarer at han og Real Madrid er oppe mod en ‘konspiration’:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer