Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Hilsen fra Cascais til Finland – What the Finns need to know about Portugal på Youtube

I forbindelse med konferencen ‘Global Challenges, Local Answers’, der 4-6 maj 2011 for anden gang blev afholdt i Estoril, blev der fremstillet en humoristisk video.

‘What the Finns need to know about Portugal’ præsenteret på konferencen af Cascais-Estoril nytiltrådte borgmester Carlos Carreiras er måske en anelse provokerende.

Video'en forsøger at understrege en samhørighed, som mange pro-europæere håber Europas befolkninger i såvel nord som syd kan blive enige om.

Finsk kritik af hjælpepakke til Portugal
Den over 6 minutter lange opremsning af små og store historiske begivenheder, myter og fakta om Portugal er en venlig opfordring til det finske folk og måske især til støtter af det finske nationalistiske parti ‘True Finns’ om at se med milde øjne på den økonomiske hjælpepakke til Portugal.

Youtube video’en er lavet efter at True Finns som nationalistisk EU modstander-parti i forbindelse med valgkampen og regeringsdannelsen i Finland i april-maj markerede sig stærkt som modstander af økonomiske hjælpepakker til Irland, Grækenland og ikke mindst Portugal.

True Finns taler til EU modstandere
Partiet True Finns, ‘rigtige finner’ eller på finsk ‘Perussuomalaiset’ blev ved valget i Finland den 17. april 2011 overraskende Finlands tredjestørste parti med 39 medlemmer i Finlands parlament Eduskunta, der i alt har 200 medlemmer.

På grund af den finske tradition om at danne flertals-samlingsregeringer har det længe været usikkert, om Finland vil give den nødvendige støtte (skal godkendes i alle euro lande) til den økonomiske hjælpepakke til Portugal, såfremt 'True Finns’ blev en del af regeringen.

Hør mere om den lettere kaotiske situation og modvilje mod at godkende hjælpepakken til Portugal i det finske parlament efter valget i april på P1's Orientering fra 10. maj 2011.

‘Rigtige Finner’ markerer sig især stærkt på afstandtagen til EU og immigration, udtrædelse af euro samarbejdet, hårdere straffe til kriminelle og afskaffelse af svensk som obligatorisk fag i finske skoler.

Det populistiske anti-EU parti henter især støtte uden for Finlands store byer. True Finns har fællestræk, men deler ikke nødvendigvis ideologi med partier som Dansk Folkeparti (Danmark), Sverigesdemokraterne (Sverige), The Tea Party movement (USA) og i lidt mindre grad Fremskrittspartiet (Norge).

Se video’en ‘What the Finns need to know about Portugal’ herunder – man ser allerede frem til den uundgåelige fortsættelse, der må skulle hedde:  ‘What the Portuguese need to know about Finland’.Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Det er prisværdigt, at nogen fik ideen til denne video. Man får det indtryk, at verden drejer om en engelsk aksel.

Jeg har kun en lille bemærkning. Det man betragter som det første portugisiske flag, var ikke som det finske (rektangulært), men kvadratisk.  

8 May 2011 8:09 AM