Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Finlands parlament forventes at godkende hjælpepakke til Portugal

Ifølge nyhedsbureauet AFP vil Finlands parlament onsdag den 11. maj 2011 godkende EU’s hjælpepakke til Portugal.

Finske nationalister imod al EU-relateret hjælp
Finland er det eneste land i den europæiske union, hvor parlamentet skal tage stilling til økonomiske hjælpepakker i EU regi.

Efter at først Grækenland og Irland i 2010 og senest Portugal i 2011 bad om hjælp, blev EU samarbejdet et tema i valgkampen i Finland.

Partiet ‘Rigtige Finner’ blev Finlands tredje største parti ved det finske valg i april 2011, og pludselig var der skabt usikkerhed om Finlands vilje til at godkende EU-landenes hjælpepakke til Portugal.

En kilde i den finske regering har dog udtalt til AFP at godkendelsen i det finske parlament er en formalitet.

Hjælpepakke godkendes endeligt mandag den 16. maj
Efter at Finland godkender aftalen vil EU’s finansministre mødes for at tage den endelige beslutning om hjælpepakke til Portugal.

Under en nyligt afholdt konference om globalisering i Cascais-Estoril præsenterede borgmesteren i Cascais de forsamlede internationale topledere for en video-opfordring til Finland angående hjælpepakken til Portugal.

Se video’en ‘What the Finns need to know about Portugal’.

Engelsk kritik af EU hjælpepakker
Også i England er store dele af specielt det konservative partis vælgere samt øvrige EU skeptiske partier ikke særligt indstillede på at betale for andre EU landes dårlige økonomiske ledelse.

Finansminister George Osborne (De Konservative) har skarpt kritiseret hjælpen til Portugal, som han ikke mener er rimelig at britiske borgere skal betale. Samtidig har han dog udtalt at Storbritanien naturligvis står ved sine aftaler med EU og derfor betaler sin andel af hjælpen.

Den højreorienterede avis The Daily Mail i England har regnet ud (udregning ikke efterprøvet) at hjælpen til Portugal vil koste hver britisk familie 160 £.

Se artikel om Portugal hjælpepakke på Mail Online.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer