Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals nye premierminister på monkey-class til Brussel

Portugals nyudnævnte regeringsleder Pedro Passos Coelho er den 23-24 juni 2011 til EU topmøde i Brussel sammen med unionens øvrige statsledere.

Ingen privat jet til Portugals regering
Som ét af de få lande i EU har premierministeren og hans følge i Portugal normalt rejst med rutefly til møder i udlandet.

Som noget nyt bad Portugals nye premierminister Pedro Passos Coelho om at få billetter til økonomiklasse i forbindelse med juni-topmødet i Brussel.

Passos Coelho er bevist om signalværdien og har udtalt til pressen at i fremtiden vil alle rejser inden for EU ske på økonomi-klasse.

På spørgsmålet om dette også vil gælde regeringens øvrige medlemmer og dens embedsmænd, var svaret at det gjorde det naturligvis.

Se også: Portugals statsfinanser forbedret i maj.

EU topmøde med Grækenland og Kroatien i fokus
Blandt hovedemnerne på de europæiske regeringslederes møde er den forventede godkendelsen af endnu en hjælpepakke til Grækenland samt at bane vejen for Kroatiens optagelse i EU-samarbejdet.

Kroatien forventes at blive medlem af EU i juni 2013.

Til forskel fra, da Bulgarien og Rumænien blev medlemmer, er der i Kroatiens tilfælde ikke nogen umiddelbare forhindringer af økonomisk eller administrativ art, og det forlyder allerede fra EU-topmødet at Kroatien bliver stillet en hurtig optagelse i udsigt.

Med Kroatien når EU-samarbejdet op på 28 lande.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer