Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals kreditværdighed sænket af Moody's til 'non investment grade' - eller 'junk'

Det hidtil hårdeste slag mod Portugals kreditværdighed blev en realitet tirsdag aften den 6. juli 2011.

Moody's ændrede Portugals kreditværdighed hele 4 trin i negativ retning til Ba2, hvilket kategoriserer portugisiske statsobligationer til ikke investerings-egnede dukumenter eller populært sagt (på amerikansk) 'junk'.

Se mere om Moody's downgrade og konsekvenser på det anerkendte Huffington Post (USA)

Brug for hjælpepakke nummer 2 i Portugal ?
Det er den øgede fokus på Grækenlands problemer, der truer med at trække Portugal med ned.

I realiteten mener Moody's at en økonomisk hjælpepakke nummer 2 er nødvendig for at Portugal kan klare sig - ligesom det har været tilfældet i Grækenland.

Det græske problem med ubalance mellem indtægter og udgifter er i øvrigt langt fra løst med Grækenlands hjælpepakke nummer 2.

Overordnet set er det dog nok langt mere den generelle krise for den fælles europæiske valuta euro'en, som har skubbet Portugal over i den lidet flatterende kategori af gældsnationer 'uden håb' med mindre en såkaldt omstrukturering af landets gæld finder sted.

Haircut måske i sigte
Omstrukturering er et pænt ord for at investorer må tage et tab; i det internationale finans-sprog også kaldet et 'haircut' - hvilket absolut ikke fremmer investeringslysten.

Portugal i sig selv er en ubetydelig økonomi i europæisk sammenhæng med en størrelse, der kan sammenlignes med Danmarks på trods af næsten det dobbelte indbyggertal.

Se nyhed om Moody's downgrade af Portugal på Bloombergs.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer