Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Skatten stiger kraftigt i Portugal – indkomstskat stigning på op til 3,5% i vente

Finansministeriets nye leder Vitor Gaspar er klar med indkomst-skattestigninger til portugiserne.

Planen præsenteres torsdag den 14. juli 2011 og indeholder en stigning på mellem 2,5% og 3,5% (procent-point) på alle indkomster.

Detaljer offentliggøres sent torsdag.

Der er dog et bundfradrag i forhold til skattestigningen på et beløb svarende til mindstelønnen i Portugal.

Se også: Skattesatser i Portugal (før stigninger)

Finansminister Vitor Gaspar
Den nye finansminister er uddannet økonom fra Universidade Católica i Lissabon og senere doktor i økonomi fra Universidade Novo de Lisboa.

Vitor Gaspar betragtes som ‘uafhængig’ i partimæssig sammenhæng, men hælder dog til den såkaldte monetaristiske fløj af økonomer, der tæller notabiliteter som nobelsprisvinder Milton Friedman (1912-2006), også benævnt som monetarismens fader.

Monetaristerne blandt økonomer tror på at staten skal balancere indtægter og udgifter og i øvrigt ikke blande sig så meget udover at styre udbuddet af penge for på den måde at holde inflationen i ave.

Vitor Gaspar betragtes som monetarist, omend i en mildere udgave end eksempelvis den engelske finansminister George Osborne, der er stærkt monetaristisk orienteret.

Den nye finansminister i Portugal kender også den totalt modsatte del af den økonomiske teori. Som ung var Gaspar meget optaget af Karl Marx og læste som 17-årig ‘Das Kapital’.

Den 50-årige Vitor Gaspar har tidligere været rådgiver for EU i forbindelse med gennemførelse af den monetære union euro’en. Han har også rådgivet den portugisiske nationalbank, undervist og desuden skrevet en del artikler til internationale økonomiske tidsskrifter.

Se også: De nye ministre i Portugal – Passos-Coelho regeringen 2011.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer