Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon sporvogn på Google.pt – 110 års jubilæum for sporvognsdrift i Lisboa som Google-Doodle

Google har i dagens portugisiske udgave dedikeret forsiden til sporvognens jubilæum i Lissabon.

Den 31. august 2011 er det 110 år siden den første sporvogns-rute blev indviet mellem Cais do Sodré i det centrale Lissabon og Algés i vestlig retning mod Lissabonkysten.

Doodles from Google
Google har oparbejdet en tradition for at bringe tegninger på sin søgemaskine-forside med henvisninger til berømte personers fødselsdage, historiske begivenheder eller aktuelle events. Den første Google-Doodle blev bragt i år 1998.

Google-søgemaskine tegninger går også under navnet ‘Doodles’, der er den engelske term for en hurtig sketch lavet som ‘venstrehånds-tegning’, mens man er i færd med noget andet. Google’s logo indgår altid på én eller andet måde i motivet for Google Doodle’s.

Af og til, som i tilfældet med den gule Lissabon sporvogn, er der tale om en national begivenhed forbeholdt forsiden af Google søgemaskinen i et enkelt land, men der kan også forekomme forsider med samme motiv i eksempelvis hele Europa.

I sjældne tilfælde går Google ‘amok’ og præsenterer et interaktivt logo – til eksempelvis Pac-Man spillets jubilæum fra maj 2010.

Se liste over alle Google-logo’er.

Den portugisiske ‘electrico’ på Google
Lissabons sporvogne kaldes eléctricos på portugisisk og præger gadebilledet i det centrale Lisboa – både som transportmiddel og turist-attraktion. Særligt berømt er ‘turist-rute' linje 28, der tager passagererne med rundt i det intime Alfama-område og passerer forbi Castelo de São Jorge borgen.

Den offentlige virksomhed Carris har ansvaret for sporvognsdriften og har i øvrigt også et udmærket museum for sporvogne i bydelen Alcântara i Lisboa.

Se mere om Carris museum for sporvogne i Lisbon (hjemmeside også på engelsk).

Herunder Lissabon sporvognen, som også kan ses på www.google.pt den 31. august 2011:

 

 

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer