Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BCP Millenium banken investerer i Brasilien

BCP Millenium banken; Portugals næststørste bank, har indgået an aftale med Banco Privado Atlantico om at etablere bankvirksomhed i Brasilien.

Millenium BCP har i 2011 solgt sine aktiviteter i Polen, men fortsætter ekspansionen i de tidligere portugisiske kolonier. I Brasilien vil BCP fokusere på corporate & investment banking.

Sonangol i samarbejde med BCP
Brasilien samarbejdet involverer Angola investerings-virksomheden Sonangol, der er storaktionær i Banco Privado Atlantico.

Sonangol kontrolleres af det angolanske regime, hvilket vil sige præsidenten siden 1979 José Eduardo dos Santos og hans familie.

Se også artikel om Angolas oliepenge

Per september 2011 ejer Sonangol 14,59% af aktierne i Banco Comercial Português (BCP).

Regimet i Angola er akive med investeringer i Portugal. Tidligere har Sonangol købt sig ind i bl.a. Zon telekommunikationsvirksomheden. Se artikel om Sonangol opkøb.

En portugisisk aktie med store udsving
Kursen på BCP bank-aktien har gennem en længere periode været stærkt faldende.

Set over 3 år er værdien af en BCP aktie faldet til under en fjerdedel i værdi, og over det sidste år er BCP aktien faldet med omkring 64%.

Da kursen på BCP akten var på sit højeste i slutningen af 2007 før finanskrisen brød ud, kostede en aktie i en kort periode over 4 euro. I september 2011 kan en BCP aktie købes for 0,22 euro.

Se også: Euronext Børsen i LissabonKommentarer

Endnu ingen kommentarer