Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Azorerne 11. september 2001 – Delta Flight 109 landede uventet på Santa Maria

Den 11. september 2001 blev USA ramt af et terroranslag af hidtil ukendte dimensioner.

Hele 4 kaprede fly blev forsøgt anvendt som missiler.

To fly ramte World Trade Center i New York, en andet ramte Pentagon forsvarskomplekset i Virginia, og i det fjerde fly; United Airlines Flight 93, overmandede modige passagerer terroristerne ombord på flyet, mens det resultat at det styrtede på en mark i Pennsylvania istedet for at ramme noget. 

Flyveforbud i USA for civile fly 11. september 2001
USA’s myndigheder tvang i lyset af terroranslaget alle fly til at lande for at få kontrol over situationen.

For fly på vej til USA betød forbuddet at man måtte lande i nærmeste lufthavn.

Delta Flight 109 til Santa Maria på Azorerne
Over Atlanten omkring 1000 miles fra Portugal måtte kaptajn Robert Craft på Delta Airlines flight 109 beslutte, hvad han ville gøre med sit Boeing 767 fly tungt lastet med brændstof og 92 passagerer på vej til Atlanta, Georgia.

Craft besluttede sig for at den lille ø Santa Maria i øgruppen Azorerne ville være den bedste løsning. Her har man en civil landingsbane på over 3 kilometers længde, og landingen forløb uden problemer.

Passagererne på flight 109 blev dog holdt uvidende så længe som muligt inden landing af frygt for eventuelle terrorister ombord. En frygt der dog viste sig at være ubegrundet.

På Santa Maria havde man dårligt plads til til alle de uventede gæster på byens hoteller, men private på Santa Maria trådte til og åbnede deres hjem.

Se historien om Delta Flight 109 på Azorerne den 11. september 2001 på Lbknews (engelsk).

Portugals ældste avis, den Azorerne baserede Açoriano Oriental er blandt de udenlandske aviser, der af USA's præsident Barack Obama er inviterede til at deltage i højtidelighederne i New York (Ground Zero), i Shanksville, Pennsylvania og ved Pentagon i Virginia. 

Portugiser med til at bygge mindesmærke på Ground Zero
En portugisisk indvandrer har været med til at rydde op efter 9/11 i New York og har været avsvarlig for et team på op mod 300 medarbejdere.

Se interview (på engelsk) med Luís Mendes på avisen Publico's hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer