Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lettere for portugisere at få indrejse-visa til Angola

Den angolanske udenrigsminister George Chikoty har i september 2011 besøgt sin portugisiske kollega Paulo Portas i Lissabon.

Senere på besøget mødte udenrigsministeren fra Angola den portugisiske præsident Anibal Cavaco-Silva.

Anledningen var underskrivelsen af en protokol, der sikrer lettere adgang til at opnå rejse-visa mellem de to portugisisk-talende lande.

Angola mål for portugisiske emmigranter
Et stigende antal veluddannede portugisere finder arbejde i Angola, der som følge af olieindtægter er blevet ét af Afrika’s vækstmarkeder.

Store portugisiske virksomheder; herunder portugisiske banker, satser på at vinde markedsandele i det vestafrikanske land.

Angola var indtil 1975 under portugisisk herredømme. Efter Nellike-revolutionen i Portugal i 1974 trak Portugal sin hær ud af Angola. Mange portugisere, der var soldater i de tidligere afrikanske kolonier i 1970’erne, er stadig mærket psykisk af deres oplevelser.

Antallet af portugisere i Angola under kolonitiden nåede op på omkring 350.000, og i de fleste middelklasse-familier vil én eller flere slætninge have haft ophold i Angola.

I 2011 menes omkring 100.000 portugisere at have taget ophold af kortere eller længere varighed i Angola. Antallet af portugisere i Angola har været stærkt stigende i de sidste 3 år. Især unge veluddannede prøver lykken i hovedstaden Luanda, hvor den største del af den økonomiske vækst i Angola er koncentreret.

VISA aftale om indrejse til Angola
Den nye aftale, der gælder fra oktober 2011, betyder at portugisere i løbet af 30 dage vil kunne opnå indrejse-tilladelse (visa) til Angola med en varighed på 3 år.

Tidligere var ansøgningerne ofte længe undervejs, og der blev som regel kun udstet 12-måneders visa til Angola.

Korttids-visa er nu glydige i 90 dage over en 6 måneders periode eller 180 dage inden for et år. Dette giver mulighed for flere besøg på samme visa og forventes at styrke portugisiske virksomheders muligheder for at gøre forretning i Angola.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer