Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BERD bro-konstruktion fra Portugal – nyt koncept effektiviserer brobygning

I 1998 fik Pedro Pacheco godkendt sin PhD thesis “Organic prestressing: an example of an effector system” på Universitstet i Porto.

Afhandlingen var en videreudvikling af ideer præsenteret i en afsluttende masters-degree opgave under titlen "Natural solutions for structural problems”, hvor Pacheco sammenlignede naturens måde at løse ‘ingeniør-problemer’ på – eksempelvis muskler i menneskets arm - med traditionelle metoder anvendt i konstruktioner.

Virksomheden BERD, deranvender teorien i prakis, blev grundlagt i 2006 med indskud af kapital fra Mota-Engil, Aicep Capital og FEUP.

Banebrydende koncept for bro-bygning
Broer udgør en omkostningstung del af omkostningerne til anlæggelse af veje og jernbaner.

Ved anvendelse af et transportabelt stillads ved opførelse af mindre og mellemstore broer reduceres mængden af stål ved stillads-konstruktionen. Reduktionen i vægt kan være på op til 50% med deraf følgende besparelser.

Samtidig øges sikkerheden idet belastningen på stilladset er under konstant overvågning.

Det portugisiske koncept kan anvendes til broer med en spændvidde op til 90 meter.

Mere information kan findes på BERD hjemmesiden (også engelsk).

Bridge Engineering Research & Design – BERD
Pedro Pachete har fået patenteret sit brobygnings-koncept i over 60 lande.

Virksomheden er godt igang i Brasilien, i USA og i Indien og på de mere hjemlige himmelstrøg står der allerede færdigtbyggede broer i Portugal, Spanien, Slovakiet og i Tjekkiet.

I Portugal er den nye bro over Rio Sousa ved Gondomar i Nordportugal konstrueret ved hjælå af BERD. Broen fra år 2005 leder trafikken af IP9/A11 hovedvejen over floden. Se billeder fra ingeniørvirksomheden Doka.

Herunder video med en beskrivelse af BERD (portugisisk):

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer