Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Azorerne-USA forbindelser – ældste amerikanske konsulat lukker i Ponta Delgada

Det amerikanske konsulat på Azorerne er planlagt til at skulle lukke.

Konsulatet i Ponta Delgada på São Miguel øen på Azorerne har fungeret siden år 1795 og er dermed det ældste fungerende amerikanske konsulat i verden.

Hvalfangere fra Azorerne
I USA findes et stort kontingent efterkommere af udvandrere fra Azorerne til USA.

Gennem mange århundreder har USA haft gode forbindelser til de afsondrede øer i Atlanten.

Blandt de tidligste henvisninger til forbindelser mellen USA og Azoerne finder man Herman Melvilles roman MobyDick fra år 1851. I det særdeles kendte amerikanske litterære værk omtales Azorerne som en hvalffanger-nation, hvorfra der hyres mange søfolk til amerikanske skibe.

Se også: Azorean and New England Whaling and Fishing

Amerikansk luftbase på Azorerne – Lajes Air Base
Azorerne har siden 1943 haft en amerikansk luftbase på øen Terceira.

Lajes Air Base har haft en vigtig funktion som mellemlandings-lufthavn for transporter til blandt andet Mellemøsten og har desuden fungeret som reserve-lufthavn for den nu skrinlagte rumfærge. Der er dog aldrig landet en rumfærge på Azorerne.

Nutildags lander militære fly sjældent på Azorerne på vej over Atlanten, men til gengæld gøres der udbredt brug af de mange KC-135 tankfly, som er stationeret på Azorerne.

Den måske vigtigste Lajes Air Base opgave er at fungere som en sikker landingsplads for fly med problemer over Atlanten, herunder ikke mindst fly, der har brug for at lande på grund af en passagers helbred er truet af pludselig opstået sygdom.

Ponte Delgada besøgt af præsidenter fra USA
På grund af de tætte bånd til USA har et forholdsvis stort antal amerikanske præsidenter besøgt Azorerne.

Det drejer sig om Woodrow Wilson, Teddy Roosevelt, Franklin Roosevelt og Richard Nixon.

I forbindelse med et møde med EU’s ledere besøgte George W. Bush for få år siden Azorerne. Desuden har tidligere præsident Jimmy Carter været på besøg på Azorerne i egenskab af fredsmægler på det afrikanske kontinent.

Som årsag til at lukke USA’s konsulatet på Azorerne angives besparelser. Fra Portugisisk-amerikanske venskabsforeningers side forsøges det at afværge lukningen.

Se også: Det amerikanske konsulat på Azorerne.

Herunder et KC-135 Statotanker under en vanskelig approach i stærk sidevind til Lajes Air Base på Azorerne:Kommentarer

 

Ariane siger:

Det er ikke helt rigtigt at lufthavnen på Terceira bruges til nødlandinger i Atlanten. Det er Lufthavnen på den lille ø Santa Maria som ligger sydligst af ø-gruppen Azoerne .Her er også den længste landingsbane på 3000 m. af alle lufthaven på Azoerne, og her er også luftcentret for Atlanten,alt lufttrafik i Nord-Atlanden styres herfra, og alle nyudannede aircontrolere skal arbejde på ø'en i to år, før de kan ansøge om flytning til fastlandet. Det er en lille ø, som kun har 5000 beborer. Men de har den længste sandstrand 'Paia formosa' . Af alle ø'er på Azoere, er det også her at de afholder den ælste musik festival i Portugal som blev afholdt for 27 gang dette år' over tre dage og denne weekend fordobles antallet at menesker på øen til over 10.000.

26 September 2011 4:46 PM