Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals økonomi i recession i 2011-2012

Den portugisiske økonomi er forværret.

Regeringens forventninger til 2011 er per september ganske vist blevet justeret i positiv retning til et fald i den økonomiske aktivitet på 1,8% i forhold til tidligere forventet minus 2,2%.

For år 2012 er udsigten dog ringere med et fald på 2,3% (mod tidligere forventet 1,8%).

Madeira problem
Én af de største hovedpiner i finansministeriet i Portugal i slutningen af 2011 skyldes uventede dårlige nyheder fra Madeira, hvor der er konstateret uregelmæssigheder i økonomistyringen.

Se mere om skjulte lån og omkostninger på Madeira.

Portugal har ikke brug for at fremstå som uansvarlig på det økonomiske område.

Der har i mange årtier været en erhvervs-kultur i Portugal, hvor venne-tjenester og korruption florerede. På trods af at der er sket mærkbare forbedringer, er det gamle ‘image’ stadig i frisk erindring hos mange samarbejdspartnere. Det er eksempelvis en offentlig hemmelighed at store dele af EU’s støtte til at opbygge den i øvrigt udmærkede infrastruktur i Portugal er røget i lommen på visse politikere og deres gode forbindelser.

Den nytiltrådte portugisiske regering har i lyset af ‘snyd’ på Madeira undersøgt Azorernes økonomiske forhold, der ligeledes forvaltes af et selvstyre. Der er ikke fundet anledning til kritik.

Premierminister Passos-Coelho i svær bunden opgave
Med et stærkt faldende indenlandsk forbrug og generel krise i Europa, herunder på mange af Portugals vigtigste eksportmarkeder, er det en særdeles svær opgave at løfte Portugal ud af recession.

Premierminister Passos-Coelho sætter indtil videre sin lid til eksporten, som han håber kan afbøde det værste økonomiske tilbageslag, men premierministerens udtalelser bærer præg af at der er udsigt til endnu hårdede tider for den almindelige portugiser – hvoraf mange i øvrigt allerede synes at have svært ved at få de økonomiske ender til at nå sammen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer