Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Videnskabsnat i Portugal den 23. september 2011

Der blev den 23. september afholdt en særlig videnskabsnat 18 steder i Portugal.

Videnskabsfolk og forskere viste, hvad videnskab har at byde på til alle, der havde lyst til at være med.

Det årligt tilbagevendende initiativ er en del af et EU-projekt med opbakning fra Europa Kommisionen, der i år 2011 afholdt lignende arrangementer i 320 europæiske byer for at fremme interesse for forskning.

Portugisiske forskere i åben dialog med den bredere befolkning
Videnskabsnatten giver videnskabsfolk rig mulighed for at dele deres fascination for videnskab. Mange af de fremskridt der har fundet sted i samfundet har haft at gøre med videnskabelige opdagelser og opfindelser.

Til trods for det er videnskab på tilbagegang i Europa. Dette menes at være én af grundene til at Europa taber terræn i konkurrence med Asien.

“Ved videnskabsnatten kan enhver blive forsker” siger Androulla Vassilou, den europæiske kommisær for Udannelse. “jeg kender ingen bedre måde at få unge mennesker til at blive bidt af videnskab” siger hun videre.

EU investerede 1.5 millioner euro i initiativivet i 2005 da de første arrangementer blev afholdt. I 2010 og 2011 er projektet blevet opprioriterteret og har fået et indskud på 4 millioner euro begge år.

Det Portugisiske event program
Portugal har værret ret innovativ i at fremme sagen på forskellige måder. Videnskabsmuseet i Coimbra arrangerede interaktive seminarer med film, som blev krydret med uformelle snakke med forskerne. Porto Universitet åbnede dørene for mennesker i alle aldre og deres program byder på en interaktiv brevkasse hvor folk kunne udtrykke sig om hvilke videnskabelige retninger der burde fremmes og hvorfor. Porto bød også på et teleskop fra Porto Planetarium.

I Lissabon greb man videnskabsnatten 2011 helt anderledes an i videnspavillionen “o Pavilhão do Conhecimento”, var der stand-up comedy med Bruno Nogueira omhandlende myter og opfattelser omkring videnskabelig forskning. Der blev også arrangeret musik koncerter og workshop, der foregik i køkkenet.

I Lissabon forsøgte man desuden at anskueliggøre ny forskning i nano-teknologi - der på sigt formodes at kunne replikere liv og med lidt god fantasi måske endda skabe evnen til at gå op ad lodrette mure ligesom Spider-Man.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer