Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Præsidenten kommenterer på Portugals økonomi og rolle i EU samarbejdet

101 årsdagen for republikken gik ikke uden et ord med på vejen af Portugals præsident Aníbal António Cavaco Silva på rådhuset i Lissabon.
Ifølge avisen Público, talte Cavaco Silva om fortsat at være sparsommelig men med mod og værdighed.

Hvil ikke på laurbærene
Præsidenten roste den Portugisiske befolkning, men meddelte at de allerede positive resultater i at vende nationaløkonomien hurtigt kunne tabes på gulvet ved uagtsomhed.

Talen kommer i kølvandet af at Madeira har fremstillet foruroligende tal for den lokale økonomi på den portugisiske ø-gruppe.

Portugal og resten af Europa
Silva forsatte med at fremhæve nødvendigheden af ét forenet Europa der er andet og mere end et handelssamarbejde. Han ser endvidere den seneste udvikling som en svær prøve på samarbejdet som nødvendigvis må være stærkt nok til at håndtere både gode såvel som dårlige tider. Medansvaret for Portugal strækker til ikke at melde sig ud af Euroen. Hvis Euroen bliver frameldt af medlemstater allerede i Eurozonen, skønner Silva at hele det Europæiske samarbejde er i fare for at ophøre.

Summen af talen var mest af alt en formaning om ikke at leve i en illusion. Det uddybede Præsidenten som henfalden i sløv uopmærksomhed og overforbrug.

Dog ser tordenskyerne ud til mere at være over Italien og Grækenland for tiden, og ros følger fra Angela Merkel samt repræsentanter for EU og IMF omkring den portugisiske indsats sammenholdt med krav til den sidste hjælpepakke.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer