Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ferie i Portugal - turister særdeles tilfredse med deres ferie i Portugal

Portugals Turistbureau har i august 2011 fået udarbejdet en undersøgelse af udenlandske turisters tilfredshed med deres ferie i Portugal.

Undersøgelsen blev gennemført af analyseinstituttet GFK, der i august 2011 foretog 811 personlige interviews med repræsentativt udvalgte turister i Portugal fra 7 forskellige lande. Interviewet blev gennemført umiddelbart efter den afholdte ferie i Portugal i lufthavnen inden hjemrejsen.

Under interviewet skulle turisterne angive tilfredsheden med deres ferie i Portugal på en skala fra 1 til 10. 

Særdeles tilfredse turister i Portugal
Undersøgelsen konkluderer at 87% af de besøgende var meget tilfredse med deres ferie i Portugal, da de gav ferien en samlet karakter på 8, 9 eller 10.

46% gav karakteren 9 eller 10, og gennemsnitskarakteren blandt de 811 adspurgte blev 8,5.

De elementer af ferien i Portugal, der var størst tilfredshed med blandt de interviewede (tilfredshedsgrad = andelen af karakterer i intervallet fra 8-10), var følgende:

  • Portugisiske strande - 86%
  • Smuk natur i Portugal - 86%
  • Portugisisk gastronomi og vin - 81%
  • Indkvartering i Portugal - 79%
  • Sportsaktiviteter i Portugal - 79%
  • Den portugisiske befolknings venlighed - 78%
  • Aktiviteter i naturen i Portugal - 78% 

De adspurgte turister angav desuden, i hvor høj grad deres forventninger og deres faktiske oplevelser stemte overens. Mest positivt overrasket var turisterne over "wellness-faciliteter", det kulturelle udbud i Portugal, service i sundhedssektoren, shopping-muligheder samt de lokale portugiseres sprogfærdigheder.

Der var kun to forhold, hvor en større procentdel af de besøgende oplevede "lavere kvalitet end forventet" sammenholdt med procentdelen af de besøgede, der oplevede "højere kvalitet end forventet". Dette var i kategorierne biludlejning i Portugal og lokal portugisisk turistinformation. Det skal dog her nævnes, at henholdsvis 62% og 64% af de adspurgte i de to kategorier svarede, at deres oplevelser "levede op til" forventningerne.

86% af de adspurgte har mere eller mindre konkrete planer om atter at afholde ferie i Portugal indenfor de kommende 3 år. Der var stor enighed om at vejret i Portugal er fantastisk.

Hele den detaljerede undersøgelse kan ses her: Estudo de Satisfação de Turistas 2011 (på portugisisk).Kommentarer

Endnu ingen kommentarer