Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Prisen på et portugisisk maleri sætter ny rekord for portugisisk kunst

Et portugisisk værk er netop blevet solgt på en auktion for €1,54 millioner. Det er ubetinget en ny portugisisk rekord, selvom pris-rekorder sjældent holder så længe i kunstverdenen.

Maleriet “Saint-Fargeau” er malet af kunstneren Maria Helena Vieira da Silva, og salget fandt sted i det franske auktionshus Tajan.

Maria Helena Vieira da Silva (1908-1992) blev født i Lissabon, men flyttede allerede som 20-årig til Frankrig og fik senere også fransk nationalitet.

Samlingen med Viera da Silva malerierne
Det værdifulde maleri er et af 70 objekter fra Jorge de Britos samling der er til salg. Jorge de Brito døde i 2006 og blev bl.a kendt som samler med et øje for de mest toneangivende kunstnere i Portugals modernisme.

Men samlingen var også ganske godt rustet med malerier i Barok og middelalder kunst, samt møbler, kinesisk porcelæn og jade.

Den Portugisiske stat har haft et godt øje til malerierne af Vieira da Silva siden 1994
Arvingerne til de Brito har villet rejse penge ved at sælge samlingen ved auktionshuset til andre samlere herunder private samt offentlige såsom kunstmuseer.

Arvingerne har dog været i samtale med den Portugisiske stat, som har udvist særlig interesse i malerierne af Vieira da Silva. 22 af værkerne har været udlånt til stiftelsen ‘Arpad Szeneres-Vieira da Silva' gennem det Portugisiske kulturministerium siden 1994. Efter en ny særaftale kan stiftelsen forsætte med at låne 6 af værkerne med henblik på køb i 2015.

Se “Saint-Fargeau” maleriet her: Saint-Fargeau

Se flere objekter fra Jorge de Britos kunstsamling: Jorge de Brito kunstsamlingKommentarer

Endnu ingen kommentarer