Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Bliver der taget strøm på Portugiserne?

EDP, Energias de Portugal, en af Europas største el leverandører er ved at blive solgt som en del af lånfinanciering til IMF og EU. Det er blevet officielt meddelt af statssekretær Luís Marques Guedes.

Energias de Portugal: Interesserede købere
Der er seks bud, hvoraf  tre er gået videre til næste runde. Forhandlingerne forsætter med Det kinesiske Three Gorges Corporation, E.ON fra Tyskland samt det Brasilianske Electrobras.

Der er allerede spekulationer om at det bliver det kinesiske konsortium der opkøber strømforsyningen for Portugal og en del af Spanien.

Salget af EDP i Portugal
Salget er overraskende, idet at man typisk sælger skrantende halvt- eller heltejede statsvirksomheder. Men EDP er faktisk ikke noget specielt dårligt børsnoteret kort. For to år siden steg EDP til en flot 239. plads på Forbes Global liste.

Ud over det har det været godt fremme med selvfornyende energikilder. Så tidligt som 2006 nåede energigiganten at skaffe 35% af den samlede leverede energi fra vand- og vind energi. EDP opkøbte også Horizon Wind Energy i 2007 hvilket samlet set gjorde gruppen til verdens fjerde største leverandør af vindenergi.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer