Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal afviser at udlevere statsborger til USA

En tidligere amerikansk statsborger er blevet løsladt af det portugisiske retsvæsen.

På flugt i 41 år
68-årige George Wright undslap i 1972 en fængselsstraf i USA ved sammen med 4 andre at kapre et passagerfly fra Western Airlines og tvinge det til at flyve til Algeriet.

Inden da var Wright undsluppet et amerikansk fængsel, hvor han afsonede en dom på 15-30 år for røveri og meddelagtighed i mord.

Historien om George Wright giver et indblik i den kolde krigs logik i 1970’erne, hvor den lille stat Guinea-Bissau i Afrika indvilligede i at give Wright en ny identitet efter at det flygtende medlem af de militante amerikanske borgerretsforkæmpere ‘Black Liberation Army’ havde fået asyl i Algeriet.

Wright havde inden flugten fra USA nået af afsone 7 år af sin dom.

George Wright på fri fod i Portugal
Efter at have opnået statsborgerskab og fået nyt navn i den tidligere portugisiske koloni i Vestafrika Guinea-Bissau, flyttede Wright til Portugal med sin portugisiske kone, som han havde mødt i Lissabon i 1978.

Parret bor i Almocageme ved Sintra vest for Lissabon.

En sammenkøring af fingeraftryks-databaser og efterfølgende overvågning fik de amerikanske myndigheder til at anmode Portugal om at arrestere den mangeårige flygtning.

Torsdag den 17. november blev George Wright, som i dag bærer navnet Jose Luis Jorge dos Santos, løsladt efter 4 uger i husarrest. På grund af forældelse, mener retten i Portugal ikke at Wright skal udleveres. Sagen forventes at blive appeleret af de amerikanske myndigheder.

Se historien fra Associated Press.

CBS i USA bragte følgende indslag, da George Wright blev arresteret i slutningen af oktober 2011:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer