Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Livraria Portugal - én af Lissabons ældste boghandler lukker

I 2011 kunne Livraria Portugal fejre 70 års-jubilæum som boghandel i Lissabon på adressen Rua do Carmo 70.

Ændrede markedsvilkår for bogbranchen
Ejerne af den traditionsrige boghandel i Chiado kvarteret har i januar 2012 besluttet at lukke for at give plads til en anden type forretning.

Årsagen er primært ændrede markedsvilkår, udtalte medarbejder gennem 40 år António Machado til avisen Publico.

Den gamle boghandel med central placering i Lisboa ser i 2012 lidt træt ud, men har stadig sin statelige facede fra en svunden tid med ‘Livraria Portugal’ skrevet med store typer. Boghandlen blev grundlagt af tre venner i år 1941. Livraria Portugal har altid haft et bredt udvalg af portugisisk skønlitteratur.

Hvad supermarkeder, internettet og postvæsenet, der alle er storleverandører af bøger til de portugisiske forbrugere, ikke formåede, har stigende omkostninger og vigende efterspørgsel gjort nødvendigt. Den afgørende beslutning blev truffet efter julesalget 2011, der viste sig at være langt under normalt niveau.

Ejerne beholder dog navnet og vil muligvis genåbne som internetforretning som www.livrariaportugal.pt .Ældste boghandel i verden ligger i Lissabon
Den ældste boghandel i Lissabon hedder Bertrand og har forlængst taget bestik af de nye tider.

Bertrand brandet markedsføres på internetboghandlen www.bertrand.pt og bogsalget lever i bedste velgående med over 50 fysiske forretninger spredt over hele Portugal og på Azorerne og Madeira.

I Lissabon ligger en afdeling af Bertrand ligeledes i Chiado på adressen Rua Garrett 73-75.

Guinness Book of World Records har anerkendt Bertrand i Rua Garrett i Chiado, Lisboa som den ældste boghandel i verden. Der har ligget en Bertrand boghandel på adressen siden år 1732 - d.v.s. siden 23 år før det store jordskælv i Lissabon i år 1755.

Se video fra Bertrand i Chiado herunder:

 Kommentarer

 

Sean Dahl siger:

Den 6. februar bragte avisen Publico et video-interview med ansatte i Livraria Portugal om boghandlens betydning gennem årene.

Man kan stadig nå at opleve Livraria Portugal inden sidste åbningsdag 29. februar.

Se video om Livraria Portugal (portugisisk).

6 February 2012 10:22 AM