Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Protester mod Portugals præsident – utilfredshed med Cavaco Silva’s beklagelser om egen økonomi

Efter en uheldig udtalelse om sin egen personlige indkomst, der er mindst 10 gange højere end gennemsnitslønnen i Portugal, har Portugals præsident måttet beklage at være blevet misforstået. 

Indtægter på 10.000 euro per måned
Den 71-årige præsident kom uden at det var planlagt til at beklage sig over at besparelser har ramt hans pension fra den portugisiske stat, og at han vil finde det svært at leve af den efter at embedsperioden udløber i år 2016.

Pensionen fra den portugisiske stat vil ifølge præsidenten beløbe sig til 1300 euro per måned.

Det portugisiske statsoverhoved har tidligere været universitetsprofessor samt præmierminister i Portugal i perioden 1985-1995. I 2006 blev Anibal Cavaco Silva valgt til præsident af republikken og blev genvalgt i 2011.

Præsidenten oppebærer en indtægt på 10.000 euro om måneden i vederlag og pensioner foruden afkast fra diverse investeringer. 

Se også: Portugals opbygning som stat.

Underskriftsindsamling på nettet
Efter den højtlønnede Cavaco Silva's beklagelse over en reduceret personlig statspension blev kendt, blev en underskriftsindsamling foranstaltet på nettet. Flere tusinde portugisere underskrev i løbet af kort tid en anmodning til præsidenten om at træde tilbage.

Den 24. januar 2012 blev der desuden sat en ‘flash mob’ demonstrations-indsamling i gang via Facebook, hvor den portugisiske befolkning med slet skjulte ironiske undertoner opfordres til at donere penge og mad til deres ‘fattige’ præsident.

Historien om Anibal Cavaco Silva’s uheldige udtalelser kan blandt andet ses på Euronews.

Se video-klip med en flok ældre indsamlere, hvis pensioner typisk ligger på langt mindre end en 20.-del af præsidentens nuværende indtægt:

Råbende folkemængde i Belém
En humoristiske reaktion og distance til præsidentens fodfejl var fremherskende på mange avisers redaktioner, hvor historien blev nedtonet og vittighedstegnerne sat i arbejde.

Stemningen var anderledes kontant under demonstrationen i Lissabon, hvor en lille skare af fremmødte råbte slagord mod præsidenten under overvågning af politiet.

Herunder billeder fra den afholdte demonstration i januar 2012 foran præsidentens bolig i Belém:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer