Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Strejker i Lissabon og Porto den 2. februar

Der forventes omfattende strejker i Lissabons transport-sektor torsdag d. 2. februar 2012.

En million mennesker påvirkede
Alene i Lissabon vil omkring en million rejsende med det offentlige transportsystem blive påvirkede.

Specielt Lissabons metro forventes at blive kraftigt påvirket af én-dags strejken.

Også Carris busser og sporvogne vil køre med forsinkelser, og trafikken over Tejo-floden vil ligeledes blive påvirket.

Togdriften mellem landsdelene kører med forsinkelser og aflysninger.

Se mere på CP’s hjemmeside.

De strejkende protesterer over regeringens spareinitiativer, der er slået hårdt igennem over for offentlig ansatte i slutningen af 2011 og starten af 2012.

Opdatering kl. 16.00
Strejken blandt transportpersonalet i Lissabon blev ifølge portugisiske aviser mindre omfattende end forventet.

Metro'en forblev dog lukket torsdag d. 2. februar under 24-timers strejken, mens bus og togdrift var mindre påvirket end forventet. Strejken er den tredje siden november 2011 blandt de offentligt ansatte i transportsektoren.Kommentarer

 

Gaspar siger:

Det er oplyst at de skal fyre 300 medarbejdre, endvidre skal de oplyset at electrico 18 lukker og ikke vil køre mere fra Feb.2012 (læst i Time out Lisboa)  Metro linha vermelha (rød line) bliver forlænget med tre nye stationer i Juli 2012 , fra Oriente kommer først Moscavide,Encarnecao og til sidst hvad alle har vente på Aeroporto (lufthavnen) så transport til midtbyen kan gøres med Metro og retur til lufthavnen.(pris Feb.2012 er på 1.25 Euro for en vej) mange taxi'er vil sikkert midste deres guldgruppe med transport til og fra lufthavnen.

     Jeg har lade mig oplyse fra venner at Metro ikke vil køre de sene afgange i fremtiden men jeg har ikke kunne finde det oplyst nogle stedre ,så det kan være rygter og ikke sandt... men en besparelse kan findes har for Carris (bus,tog og metro) så det kan meget sikkret være sandt.

  Jeg har også læst at nogle at Metro stationer skrifter navn ,Oriente bliver til vodafon jeg husker ikke de andre firmaer som har købt sig ind med deres navn, men flrer metrostationer navn..

2 February 2012 3:28 PM