Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Topledere for offentlige virksomheder i Portugal får lønloft

De øverste ansvarlige for store delvist offentligt ejede eller 100% offentligt ejede virksomheder i Portugal kan se frem til en begrænsning af lønnen.

Premierminister-løn som målestok
Lederne af TAP (det portugisiske flyselskab), CTT (Det portugisiske postvæsen), CGD-banken (Portugals største delvist statsejede bank) og den nationale TV- og radio-station RTP vil maksimalt kunne oppebære en løn på niveau med Portugals statsminister.

Den portugisiske regering har indført ganske omfattende besparelser i 2011-2012, der blandt andet har ramt de offentlige ansattes lønninger og pensioner.

Premier-minister Passos-Coelho har meddelt at man fra flertalsregeringens side vil begrænse offentlige topembeders lønniveau til premierminister-niveau.

Topledere i Portugal særdeles godt betalt
Topleder-lønninger i Portugal har traditionelt set ligget på et særdeles højt niveau i forhold til det gennemsnitlige lønniveau for den almindelige portugiser.

Eksempelvis var den tidligere chef for Den Portugisiske Nationalbank; Vitor Manuel Ribeiro Constancio blandt de bedst aflønnede nationalbankdirektør i verden. Inden han i 2010 skiftede job og blev vicedirektør for Den Europæiske Centralbank ECB, havde han en årsløn på 250.000 euro i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer