Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Produktion af Citroen og Peugeot varebiler i Portugal skæres ned til 2-holds skift

Ved byen Mangualde sydøst for Viseu har den franske PSA-koncern, der består af Peugeot og Citroën, gennem en årrække produceret varebiler.

Fabrikken var tidligere beskæftiget med at producere Citroen personbiler; herunder den legendariske 2CV-model. Fabrikken gik i 1990’erne over til at producere varebiler af Berlingo/Partner typen efter i en kortere årrække at have samlet Peugeot 305 biler.

Citroen Berlingo og Peugeot Partner fra Portugal
Bilmodellerne produceret i Mangualde er ‘søskendeparret’ Citroen Berlingo og Peugeot Partner, der i realiteten er samme bil med få afvigende udstyrsdetaljer.

Berlingo/Partner modellen produceres også i Vigo i Spanien, i Bursa i Tyrkiet og i Argentina.

Netop Citroen Beringo har opnået en vis popularitet i Danmark som billig ‘stor’ familiebil med bagsæde og skydedør. I Mangualde er det dog primært varevognsversionen, der løber af samlebåndet.

Overgang til 2-holdsskift
Som følgende af vigende efterspørgsel i Europa, vil PSA-fabrikken i Mangualde gå over til 2-holds skift.

Det betyder at 350-450 medarbejdere ikke får forlænget deres ansættelse. Der vil dog fortsat være ca. 900 ansatte på bilfabrikken ved Viseu.

I rekordåret 2010 eksporterede PSA-koncernen omkring 40.000 biler produceret i Portugal til en værdi af 122 millioner euro.

Herunder video med billeder fra PSA-fabrikken siden åbningen i 1970’erne:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer