Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sonae satser på Angola – Luanda blandt de dyreste byer i verden

Supermarkedsgiganten Sonae, der er én af Portugals største virksomheder, har meddelt at ville satse mere på udvikling af kædeforretninger i Angola.

Årsagen er til dels at detailsalget og potentialet for vækst i Portugal er vigende som følge af den økonomiske krise.

Angola interessant for portugisiske virksomheder
Angola oplever et økonomisk boom primært som følge af massive olieindtægter. Angola er desuden verdens tredje største producent af diamanter efter Botswana og Rusland.

Se også: .

Der befinder sig i omegnen af 1/2 million portugisere i Angola; heraf mange dog kun i kortere perioder af gangen. Årsagen til den bemærkelsesværdigt store emmigration af portugisere til Angola er de gode muligheder for at finde arbejde og vel at mærke velbetalt arbejde efter portugisiske forhold.

Flugt fra lave lønninger
Portugisere med en længerevarende uddannelse kan som regel tjene langt mere i Angola end i Portugal, hvor lønnen for en nyuddannet ingeniør eller arkitekt normalt ikke overstiger 1200-1400 euro per måned.

Mange veluddannede portugisere vælger desuden at åbne egne virksomheder i Angola’s hovedstad Luanda; eventuelt som filialer af portugisiske virksomheder.

Angola er en tidligere portugisisk koloni, og de fleste angolanere med uddannelse taler portugisisk, som er det officielle sprog i Angola.

Dyrt at handle ind i Angola
Detail-markedet i Angola er på trods af den kraftige økonomiske vækst særdeles underudviklet.

De fleste vestlige varer er langt dyrere i Angolas hovedstad end i Portugal, og det er derfor normalt at portugisere med arbejde i Angola medbringer ganske få ting til Portugal, men til gengæld fylder (de nye) kufferter med nyindkøb, når turen går tilbage til Angola efter besøg i hjemlandet.

På grund af den voldsomt stigende efterspørgsel og en dårligt fungerende markedsøkonomi er hovedstaden Luanda I Angola blandt verdens dyreste byer at bo i. Se video-indslag om Luanda:


Sonae satser på lokalt samarbejde i Angola
Sonae er i Portugal kendt for blandt andet Continente (supermarked/varehus), Worten (elektronik og hvidevarer), SportZone (sportsudstyr), Loop (sko), Zippy (børnetøj), Vobis (computer- og mobilt udstyr), Well’s (optikere og apoteker), Modalfa (modetøj), Bom Bocado (fast food restaurant) og Book.it (boghandel).

Se mere om Sonae Portugal.

I Angola er det en god ide for større virksomheder at stå på god fod med regimet, hvilket vil sige dos Santos præsident-familien i Angola og dens forbindelser.

Sonae indgik allerede i år 2011 et formelt samarbejde med den lokale virksomhed Condis – som i øvrigt ejes af præsidentens datter Isabel dos Santos.

De første forretninger Sonae forretninger i Angola forventes at åbne i år 2013.

Herunder en rapport fra 2011 om Angolas økonomiske mirakel:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer