Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nyt kup i den tidligere portugisiske koloni Guinea-Bissau

Siden 1980 er der fundet statskup sted i den vestafrikanske stat Guinea-Bissau hele 6 gange.

Se også: Guinea-Bissau valg og kupforsøg i 2009.

Portugisisk Guinea selvstændigt
Den tidligere portugisiske koloni, der også blev kaldt Portugisisk Guinea, blev selvstædig i 1974 efter et blodigt opgør med styker fra Portugal og deres lokale støtter.

Guinea-Bissau var på en måde af afgørende betydning for demokratiseringen af Portugal. De fleste portugisere var simplet hen trætte af at sende unge mænd til kolonierne i Afrika for at slås med oprørene, og kolonikrigene var desuden så dyre at det kunne mærkes i Portugal.

Angola tropper i Guinea-Bissau
Årsagen til det relativt ublodige kupden 12. april 2012 skulle være at Angola uretsmæssigt har beholdt 200 mand under våben i Guinea-Bissau, som ifølge militæret og kupmagerne skulle sættes ind mod det Guinea-Bissauiske militær.

Større sandsynlighed er der dog for at militæret af utilfredse med at den siddende præsident Carlso Gomes Junior står til at vinde det planlagte præsidentvalg senere i april.

Gomes Junior har talt de omfattende narko-karteller i Guinea-Bissau imod, og siden militæret er aktive og tjener store summer på den omfattende nakotika-traffik gennem landet, er det sandsynligt at tilbageholdelsen af premierministeren er et forsøg på at beskytte egen forretning.

Se indslag på BBC om situationen i Guinea-Bissau:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer