Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Guld-udvinding i Portugal – Colt Resources Inc. starter minedrift i Montemor-O-Novo i 2014

Den canadiske råstof-udvindingsvirksomhed Colt Resources Inc. vil påbegynde udvinding af guld i Portugal i år 2014.

Portugal vigtigste koncessions-land for Colt
Colt Resources investerede allerede i år 2007 i udvinding af tungsten (også kaldet volfram) i Portugal. De første prøve-boringer fandt sted i 2009.

Se Colt Resources historie.

Colt er involveret primært i udvinding af guld og tungsten og anses for at være blandt de mest betydende råstofudvinings-selskaber i Portugal.

Virksomheden er noteret på Toronto Stock Exhange under forkortelsen GTP. Se profil for Colt Resources Inc. på HotStock Market.

Se også: Lundin Mining finder kobber i Portugal.

Montemor-O-Novo koncessionen
Guldminen ligger i Montemor-O-Novo området ved Évora.

Området Montemor-O-Novo i Alentejo regionen er tyndt befolket med godt 11.000 indbyggere på omkring 1200 km3. Afstanden til Lissabon er ca. 100 km af A5 motorvejen i retning mod den spanske Badajoz-grænse.

Udvindingen af guld i Portugal er blevet rentabelt efter at prisen på guld er steget betragteligt i de seneste år. Guldprisen har i foråret 2012 været konstant stigende i 11 år.

Guldet ved Évora findes fra 100 meter under jordoverfladen. Den tidligere operatør har anslået at der er mindst 600,000 ounces. Colt forventer at guld-forekomsterne i Montemor-O-Novo, selvom de er svære at nå, er af såkaldt ‘high-grade’, hvilket gør dem kommercielt attraktive.

Se også artikel om Colt Resources i Portugal på Bloombergs.

Herunder interview med en tysk storaktionær i Colt Resources Inc.:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer