Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Byfest i Porto i Nordportugal – oplev Festa de São João do Porto den 23. juni

Én for turister mindre kendt festlighed i Portugal er den årlige Festa de São João i Porto.

Glade mennesker i Porto bymidte
Nordportugals måske bedste byfest afholdes om aftenen den 23. juni og er et tilløbsstykke for besøgende fra hele Norte regionen.

Festen den 23. juni i Porto afholdes til ære for profeten John The Baptist – på dansk: Johannes Døberen.

Traditionen med at fejre São João (Skt. John) er omkring 600 år gammel og anses for at være den vigtigste religiøse og sekulære fest i Porto-området.

Byfest til den lyse morgen i Nordportugal
Det religiøse aspekt står i baggrunden, når festen den 23. juni går igang.

Underholdningen inkluderer gade-koncerter, dans og musik i Porto’s Baixa område ved Douro folden.

Traditionelle kunster som at springe over flammer og sende balloner med små lys op over Douro-floden indgår også i Festa de São João do Porto traditionen. Man kan som besøgende denne aften i Porto købe oppustelige hammere, som man på venskabelig vis kan banke side-manden i hovedet med.

Hertil kommer selvfølgelig maden, der gerne består af grillede sardiner og caldo verde suppe eller måske São João kage. Hertil kommer Douro- og portvinen, som flyder i rigelige mængder hele natten.

En god fest afholdes sjældent i Portugal uden festfyrværkeri – naturligvis også relevant om aftenen den 23. juni til Festa de São João.

Natten er lang, når der afholdes Festa de São João i Porto’s gader. De fleste bliver ved til 3-4 tiden, mens nogen festglade gæster fortsætter helt til morgenstunden den 24. juni.

Se mere om byfesten i Porto den 23. juni, der minder lidt om den danske Skt. Hans fest, i video fra Travel Channel herunder:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer