Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Oplev Portugal i Danmark – Portugals nationaldag fejres i VerdensKulturCentret i København

For første gang fejres Portugals nationaldag (Dia de Portugal) med et officielt portugisisk arrangement i Verdens Kulturcenter i København.

Portugisere bosiddende i Danmark inviterer alle til at være med til at fejre og opleve festlighederne på Portugals nationaldag.

Med dette arrangement ønsker portugisere i Danmark at fremme Portugals identitet, musik, kultur, mad og vin, samt spændende portugisiske produkter.

Samtidig ønsker man at fremhæve de gode og århundrede lange gode historiske, kulturelle forbindelser og handelsrelationer mellem Danmark og Portugal - herunder H.C. Andersens hengivenhed til Portugal.

Se også: Danmark og Portugal - Venskaber og stridigheder gennem tiderne

En række danske og portugisiske virksomheder har slået sig sammen og står klar, når Københavns Verdens Kulturcentret slår dørene op, søndag den 10. juni 2012 og byder alle gæster velkommen til en varieret og hyggelig portugisisk fest i København.

Detaljer om den portugisiske fest samt program
Festdagen bliver fyldt med spændende aktiviteter, herunder konkurrencer med skønne præmier, ren sydlandsk hygge krydret samt middelhavets velsmagende mad og vin. Sats på en uforglemmelig portugisisk søndag og kom tættere på Portugals afslappende hygge, kultur, fristende delikatesser, kunsthåndværker, vin og gastronomi.

Tidspunkt: Søndag den 10. juni 2012 – kl. 12:00 – 18:00

Sted / Adresse:  VerdensKulturCentret København - Nørre Allé 7, 2200 København N

Arrangør: Kulturforeningen Portu-Gale

Program Portugisisk Søndag – Dia de Portugal

Kl. 12.00 Velkomst og indledning med en visuel præsentation om Portugal
Kl. 12.30 Portugisisk-sprogskolens børns præsentation
Kl. 13.00 Bliv bidt af Portugisisk middelhavsmadkunst med filmen ”Taste Portugal”
Kl. 13.30 Workshop med den portugisiske multi-wok ”Cataplana” (Silampos)
Kl. 14.00 Visuel præsentation af Portugal
Kl. 14.30 Oplev Dansk-portugisisk litteratur samspil: ”Portugal, det jordiske paradis”, betragtninger med H.C. Andersen i baglommen” om hans oplevelser i Portugal, samt Fernando Pessoas digt
Kl. 15.00 Musik med dansk-portugisisk musikeren Mikkel Solnado (Hør hans nummer We Can Do Anything)
Kl. 16.00 Zumba undervisning med portugisisk musik
Kl. 16.30 Portugisisk folkemusik med ”Vamos Nessa” musikgruppen
Kl. 17.45 Lodtrækning om en rejse til Portugal for to personer med 2 overnatninger i Lissabon, samt en portugisisk multi-wok ”cataplana”
Kl. 18.00 Tak for i dag – På gensyn!

I løbet af dagen afvikles konkurrencer - Vind f.eks. farverig portugisisk keramik, gourmet delikatesser eller og en uforglemmelig rejse til Portugal.

Sponsorer:
Den portugisiske festdag har flyselskabet TAP som hovedsponsor og i øvrigt deltager Portugalbureauet, Vinport, Vida boa, Boaboca, Det Portugisiske Hus, Mafalda, Silampos og Madkonceptet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer