Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


PortugalBureauet får ny direktør

Det danske rejsebureau, PortugalBureauet med speciale i rejser til Portugal, Madeira og Azorerne, får ny direktør per 1. august 2012.

Ny frontfigur for Danmarks største udbyder af Portugal-rejser er Mikkel Blom.

Lars Henriksen, der siden 2007 har været adm. direktør for PortugalBureauet, stopper ifølge rejsemediet Tic Travel som følge af uenighed med hovedaktionær Kurt Kvorning.

Til rejsemediet Takeoff udtaler Kurt Kvorning at det ophørte samarbejde skyldes en forfærdelig arbejdssituation for Lars Henriksen - senest med Cimbers konkurs, hvilket gav voldsomt ekstra arbejdspres.

Èn af Danmarks rejsekonger
Kurt Kvorning, der for år tilbage solgte rejsebureauet Hannibal Travel Group (Hannibal og Marco Polo Tours) med en stor fortjeneste, er en erfaren købmand og har været vidt omkring i den danske rejsebranche.

Kurt Kvorning er uddannet Cand. merc. og højt respekteret i rejsebranchen for sit øje for en god forretning. Han var blandt hovedpersonerne i en større "offentlig skilsmisse" i rejsebranchen i 2004, hvor stifter og daværende direktør for Hannibal Rejser i Århus, Jesper Hannibal, blev bedt om at fratræde sit job med meget kort varsel. Kurt Kvorning startede sin karriere i rejsebranchen allerede i 1983 via sit ejerskab af incoming-bureauet Nordring Rejser i Aarhus.

Lars Henriksen udtaler i et interview med Tic Travel: “Kurt og jeg havde ikke de samme visioner med firmaet. Der er en forskel på at have en langsigtet og en kortsigtet tidshorisont. Det kan der både være en økonomisk, og en aldersmæssig baggrund for” og videre: “Jeg var interesseret i at opbygge firmaet og beholde det i mange år fremover. Kurt havde nok en anden interesse”.

Portugalbureauet
PortugalBureauet blev oprindeligt grundlagt af Erik Alsing i 1996, og var i mange år et lille niche rejsebureau med speciale i rejser til Portugal.

Siden 2007, hvor Kurt Kvorning og Lars Henriksen købte Portugalbureauet, er rejsebureauet vokset i et imponerende tempo og udvidet med mange andre aktiviteter via moderselskabet Euro Travel.

Lars Henriksen var blandt andet primus motor på en langt større satsning af PortugalBureauet på netbaseret salg af rejser til Portugal.

Euro Travel ApS – moderselskabet bag PortugalBureauet, Kulturrejser Europa og Check Point Travel
I de seneste 5 år har PortugalBureauet været ejet af moderselskabet Euro Travel, der blev stiftet i år 2000, og som siden 2007 har været ejet af Lars Henriksen (33% ejerskab - indtil 2012) og Kurt Kvorning (66% ejerskab).

Euro Travel er medlem af rejsegarantifonden (medlemsnummer 1920).

TIC Travel beretter at Euro Travel resultat for regnskabsåret for 2011 er gået tilbage trods en pæn stigning i omsætningen. Overskuddet før skat faldt til 1,48 mio. kr. - under det halve af overskudet i 2010.

Faldet i overskuddet skyldes blandt andet en markant stigning i personaleomkostningerne, der udgjorde ca. 5 mio. kr. Omsætningen i 2011 var ca. 90 mio. kr.

Da PortugalBureauet blev overtaget i 2007 var der blot 2 medarbejdere. Siden er virksomheden bag PortugalBureauet vokset kraftigt til 20 medarbejdere, og yderligere rejsebureauer er blevet tilkøbt via moderselskabet Euro Travel.

Ud over PortugalBureauet i København består Euro Travel i dag af Kulturrejser Europa med kontor i København og Check Point Travel med kontor i Århus.

Kurt Kvorning ejer dog kun 60% af rejsebureauet Check Point Travel, der også tæller Henrik Særmark og John Lau Jensen i ejerkredsen - begge tidligere chefer i rejsebureauet Marco Polo.

I 2011 blev Euro Travel kåret som Gazelle (vækst-virksomhed) af Dagbladet Børsen.

Kulturrejser Europa – Kulturrejser til Portugal, Spanien, Italien og Frankrig
I november 2008 overtog Euro Travel, rejsebureauet Kulturrejser Europa, der blev stiftet i 1991 af Uffe Gadeberg. Ved overtagelsen var det meningen at Uffe Gadeberg skulle fortsætte som rejseleder i Kulturrejser Europa, men samarbejdet ophørte hurtigt.

Siden har Euro Travel udvidet det lille kultur-rejsebureau betragteligt. Særligt er der fokus på salg af kulturrejser til Portugal, Spanien, Italien og Frankrig.

I programmet finder man klassiske rundrejser, men også temarejser som f.eks vandreferie, langtidsrejser og operarejser.

Ifølge Tic Travels oplysninger er Kulturrejser Europa i 2012 sat til salg.

Ud over de fysiske rejsebureauer, driver Euro Travel også en række relaterede rejse-hjemmesider – herunder portugal.dk, portugalinfo.dk, travelforum.dk, billeje.info, spanien-rejser.dk med flere.

Ny direktør for PortugalBureauet og Kulturrejser Europa
Som ny adm. direktør for PortugalBureauet og Kulturrejser Europa er udnævnt Mikkel Blom, der kommer fra Albatros Travel, hvor han hidtil har arbejdet som produktchef. Mikkel Blom bliver medaktionær i Euro Travel ApS.

Mikkel Blom afløser Lars Henriksen, der tidligere har arbejdet for en række danske rejsebureauer - herunder Øster Lindet Rejser, Atlantis Rejser og Star Tour.

Relaterede links og kilder:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer