Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rio de Janeiro udnævnt til World Heritage site

Den pulserende storby, feriedestination og samba-hovedstad i Brasilien; Rio de Janeiro blev søndag den 1. juli udnævnt til World Heritage (verdensarv) af UNESCO.

Se mere på UNESCO hjemmesiden.

Rio de Janeiro World Heritage
Rio de Janeiro er blevet inkluderet i verdens World Heritage som kulturområde.

Nærmere bestemt handler Rio de Janeiro verdensarven om det såkaldte Carioca-område (landskab) med den 30 meter høje Jesus-figur også kaldet Christ the Redeemer. Statuen står på en 700 meter høj klippetop og kan ofte ses ved indflyvning til eksempelvis Rio de Janeiro-Galeão  internationale lufthavn.

Desuden dækker World Heritage udnævnelsen Tijuca National Park, Rio de Janeiros botaniske have, Corcovado bjergene ved Rio, bjergene, der omkranser Guanabara-bugten og det internationalt kendte Cobacabana kystområde samt klippeøerne udfor Rio de Janeiro. Området under UNESCO’s anbefalede beskyttelse omfatter Botafogo bugten og den såkaldte sukkertop i havet ud for Rio.

Rio de Janeiro er blandt de mest populære oversøiske feriedestinationer for portugisere.

Se også: Vejret i Rio de Janeiro.

Relateret artikel: Rio de Janeiro var kortvarigt Portugals hovedstad.

Rio de Janeiro skal være vært for OL i år 2016, og allerede i år 2014 er Rio i fokus, når der spilles der kampe i Rio de Janeiro på Estádio do Maracanã i forbindelse med VM fodbold 2014.

Herunder OL 2016 optakts-video:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer