Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kraftig stigning i beskatning af ejendomme i Portugal fra år 2013

Ejere af huse og lejligheder i Portugal skal indstille sig på skattestigninger.

Fra februar 2013 vil beskatningen for private på ejerskab af fast ejendom i Portugal stige betragteligt.

Portugisiske medier refererer stigninger i IMI ejendomsskatten til at blive i størrelsesordenen 60-400%.

Billigt at have ejendom i Portugal
Stigningen (eller i det mindste noget af den) er en del af Portugals aftale med den såkaldte ‘trojka’ – bestående af Verdensbanken IMF, Den Europæiske Centralbank ECB og Europakommissionen.

Det har i mange år været særdeles billigt at være ejendomsbesidder i Portugal. Mange velpolstrede familier har haft to, tre eller flere ejendomme stående rundt omkring i Portugal; ofte uden at leje dem ud.

Chokstigning i vente på ejendomsbeskatning
De øgede skatter vil, argumenterer foreningen af boligejere (Associação Nacional de Proprietários), kunne tvinge almindelige familier fra hus og hjem.

Stigningen vil ske dels ved at ejendomsskatten (Imposto Municipal sobre Imóveis) stiger som varslet med 60%, men derudover vil nye og mere realistiske ejendomsvurderinger bidrage til ekstra stigninger – de nye vurderinger er i nogen byområder op til 3-5 gange den oprindelige vurdering, og dermed vil ejendomsskatten stige tilsvarende.

IMI ejendomsskatten i Portugal er i år 2012 på mellem 0,3 og 0,5% af ejendomsværdien. Se mere på PriceWaterhouseCoopers guide til beskatning i Portugal.

Ejendomsvurdering 2012 igang
Skattemyndighederne i Portugal er i sidste halvdel af 2012 igang med at vurdere ca. 5,4 milioner ejendomme.

Tal fra Europa Kommissionen fra juli 2012 indikerer at den gennemsnitlige ejendomsskat i Portugal vil stige fra €120 til €240.

Ejere af ejendomme kan anmode om en ny vurdering, såfremt 2012-vurderingen synes for høj. En ny vurdering koster €204 (skal anmodes inden 30 dage fra ejendomsvurderingens modtagelse - se link).

På Financas-hjemmeside kan man få et fingerpeg om, hvad ens ejendom vil blive vurderet til – se link til Financas.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer