Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Økologisk hjemmelavet is fra Østrig i Belém – Lissabon temperaturer over 30 grader i august

Med Lissabon-temperaturer omkring 30-35 grader midt på dagen i det meste af august måned 2012 går is og kølige drikke som varmt brød.

Økologisk is fra Østrig i Lissabon 
At dømme på priserne er der stadig forholdsvis lille konkurrence blandt ishusene i og omkring Portugals hovedstad.

Som nytilkommer med økologisk is i Lissabon finder man Möo&You, som med sin nye is-café i Belém på Rua de Belém nummer 41 ligger tæt på et af Lissabons turistmagneter.

Prisen for billigste is hos den nyåbnede isbod er €2,50 (én kugle). Der sælges også take-away is i pakninger i familie-størrelse.

Möo&You stammer fra Østrig, hvor familien Blochberger under navnet ‘Eis-Greissler’ med 35 alpe-køer har slået sig op som storproducenter af økologisk is.

Se mere på Möo&You Facebook-siden. Den portugisiske partner har planer om flere forretninger i Lissabon og vil også gerne til Madrid, Sevilla og Sydfrankrig.

Det er i parantes bemærket muligt at købe en pakke med 8 is-'cones' i pæn størrelse for €1,99 i Lidl.

Iscafé’er med hjemmelavet is i Lissabon
Blandt de førende på markedet for hjemmelavet is på Lissabonkysten er Santini’s (Cascais, Estoril og Lissabon-Chiado) med rødt-hvidt 50’er look og med en historie, der kan føres tilbage til 1949, blandt de mest kendte producenter af hjemmelavet is i Portugal.

I Cascais kan man alternativt købe hjemmelavet is hos ‘I Scream For’ i det nyrenoverede Cidadela fort eller hos Artisani (se nedenfor).

Santini's i Cascais på Avenida Valbom fik for et par år siden kompetent konkurence af Gelateria Italia, der ligger lige ved siden af Santini's. Der er ofte kortere kø (eller ingen kø) ved Gelateria Italia og den hjemmelavede is her er mindst ligeså god og af og til billigere end hos naboen Santini's.

Lissabon centrum byder på eksempelvis ishuset A Veneziana på Retauradores pladsen. Amorino på Rua Augusta samt de mindre Fragoleto i Saldanha i det nordlige Lissabon og Chef Nino i LX Factory i Alcântara.

I Lissabon (Docas), Lissabon, Cascais og Carcavelos finder man desuden udsalgssteder for isproducenten Artisani.

Herunder Eis Greissler video (i Portugal markedsført som Möo&You) fra åbning af forretning i Wien:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer