Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals og Danmarks konkurenceevne halter bagefter

I den nyeste opgørelse af konkurrenceevne fra Economic World Forum bliver både Danmark og Portugal degraderet fire pladser.

Danmarks konkurrenceevne ude af top-10
Index’et for konkurrence-evne er en kompliceret beregning, hvor mange faktorer indgår.

For Danmarks vedkommende er faldet fra en samlet 8. til en samlet 12. plads blandt andet forårsaget af at det danske uddannelsesniveau ikke længere er højt i forhold til mange andre landes. I beregningen indgår eksempelvis det relativt dramatiske fald fra en 3. plads til en 14. plads i ratingen af Danmarks højeste uddannelser. 

Tilliden til det politiske system i Danmark er ifølge World Economic Forums opgørelse vigende og skattetrykket i Danmark virker hæmmende på konkurrence-evnen.

Også en ineffektiv stor offentlig sektor og mangel på finansiering nævnes som nogen af hovedproblemerne for Danmark. Se mere om Danmark på side 152 i World Economic Forrum rapporten – kan downloades her (som pdf).

Teknologisk set står Danmark fortsat i en stærk position, mens det er så som så med antallet af nye iværksættere.

Portugal glider længere ned
Portugal var i 2011 udgaven af World Economic Forum sammenligningen placeret på plads nummer 45.

Med en 49. plads på konkurrenceevne i 2012 er Portugal nu placeret efter lande som Brasilien og Tyrkiet, der begge har overhalet Portugal i perioden fra 2011 til 2012.

I Portugal er mangel på finansiering et stort problem. Skatter (i forhold til andre lande), offentlig ineffektivitet og korruption er også af betydning for Portugals middelmådige placering.

Desuden nævnes Portugals arbejdsmarkeds-lovgivning (herunder særligt vilkårene for at afskedige medarbejdere) som en negativ faktor for konkurrence-evnen.

Infrastruktur, sundhedsvæsen og lav kriminalitet er områder, hvor Portugal ligger godt placeret. Se mere om Portugal på side 296 på ovenstående World Economic Forum link.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer