Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Långivere lader Portugal få et ekstra år til at få balance på de offentlige budgetter

Den såkaldte ‘Trojka’ har for 5. gang besøgt Portugal.

Budgetunderskud 5% i 2012
Trojka’en – på portugisisk ‘troika’, der består af repræsentanter for EU Kommissionen, Den Europæiske Centralbank ECB og Verdensbanken IMF, godkendte Portugals økonomiske krise-tiltag og tillod desuden at budgetunderskuddet i 2012 kan blive på 5% istedet for de 4,5%, som allerede aftalt.

Den mindelige løsning på fortsatte økonomiske problemer, er et klap på skulderen til Portugals regering, som er udsat for hård kritik af en stigende utilfreds befolkning.

Portugal er 100% afhængig af lån fra ECB og IMF, da det internationale lånemarked vurderer risiko’en ved at låne penge til Portugal som for høj – med deraf følgende ublu rentekrav.

Pressede familier i Portugal
Der er stadig bred forståelse i det portugisiske samfund for at regningen for års overforbrug og låntagning på én eller anden måde skal betales. At mange portugisere føler at pengene er havnet i de forkerte lommer, er en anden sag.

Mange middelklasse-familier i Portugal er i slutningen af 2012 voldsomt pressede på økonomien, og unge med gode uddannelser emmigrerer i store tal for at søge lykken i lande med jobs og bedre udsigter.

Udsigt til yderligere skattestigninger
Portugal er stærkt afhængig af konjunkturerne i udlandet.

Med den fortsatte økonomiske krise, er der meget stor sandsynlighed for at år 2013 byder på yderligere skattestigninger og muligvis endnu en momsforhøjelse.

Se oversigt over Portugals omfattende sparetiltag siden marts 2010 (grafik fra avisen Publico).Kommentarer

Endnu ingen kommentarer