Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals premierminister Passos-Coelho aflyser annoncerede stigninger i socialbidrag for ansatte

Portugals centrum-højre regering bøjer sig for pres. 

Efter et 8 timer langt statsrådsmøde indkaldt af Præsidenten af Portugal Anibal Cavaco Silva og med deltagelse af højtstående ministre og 19 rådgivere, blev det fredag aften meddelt at de annoncerede reguleringer i socialbidrag bliver sat i bero.

Inden da var et stort antal demonstranter over hele Portugal den 15. september på gaden for at demonstrere.

Om aftenen fredag den 21. september, hvor statsrådet blev afholdt, var der ligeledes demonstrationer; denne gang foran præsidentpaladset i Ajuda ved Belém.

Se video-indslag (engelsk) på Euronews.
   
Cavaco Silva bekymret for Portugals konsensus-politik
Præsidenten indkaldte formeldt mødet efter at regeringsbeslutningen om at sætte socialbidraget op fra 11 til 18% mødte kraftig modstand og skabte stor splid i parlamentet.

I modsætning til eksempelvis i Grækenland, har der i Portugal været nogenlunde enighed i parlamentet mellem de største partier om at landets offentlige finanser må forbedres kraftigt for at leve op til EU-hjælpepakkens betingelser.

I de seneste uger har renten på Portugals statsobligationer været for nedafgående; delvist som følge at tiltro til regeringens (og parlamentets) stramme kurs for at forbedre Portugals økonomiske situatiuon.

Nye sparetiltag nødvendige
Et alternativt forslag til endnu en sparerunde forventes at blive præsenteret af regeringen inden længe.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer