Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sammenlign skoler i Portugal – statistik over eksamens-resultater

For tilflyttere til Portugal med børn, er én af de store overvejelser, hvor børnene skal gå i skole.

Privat eller offentlig skolegang
Der er i Portugal en stærk tradition for at middelklassen sender deres børn i privatskole.

Som regel er den månedlige betaling for privatskoler i Portugal ganske betydelig, og udvalget af skoler kan være omfattende i de mest populære tilflytterområder.

En betaling på 300-600 euro er normal (pris per måned per barn). Denne relativt høje pris kan dog godt inkludere bespisning og eftermiddags-pasningordning (også ofte i sommerferien), hvilket kan være en stor fordel, hvis begge forældre arbejder.

Ofte er private børnehaver og vuggestuer lige så dyre som privatskolerne.

Offentlige skoler i Portugal kan være ganske udmærkede, men står generelt lavere prestigemæssigt i den portugisiske bevidsthed.

Mange af de bedste offentlige skoler drives som katolske skoler. Det er værd at bemærke at man skal være særdeles tidligt ude for at få en plads på de mest populære offentlige skoler i mange dele af det urbane Portugal.

På mange privatskoler er der obligatorisk skolespecifik uniform/skoleklæder, som skal indkøbes af forældrene. Lærerbøger betales også ofte seperat.

Der undervises på portugisisk i langt de fleste privatskoler.

Internationale skoler
De dyreste privatskoler i Portugal er som regel benævnt ‘internationale skoler’. Her undervises typisk efter engelsk, amerikansk eller tysk curriculum.

Prisen per elev kan sagtens nå op på 800-1000 euro per måned eller mere på de dyreste internationale skoler i Portugal. En meget stor del af eleverne er i øvrigt portugisiske, idet de ‘udenlandske’ skoler ofte anses for at være de bedste - og ikke mindst mest prestigefulde; et væsentligt argument for at sende sine unger dertil er for at lære ‘de rigtige’ at kende fra barnsben.

På de dyreste skoler af lærebøger og materialer ofte inkluderet i prisen. Der undervises typisk på engelsk (eller tysk) på de internationale skoler i Portugal.

Sammenlign skoler i Portugal
I oktober 2012 offentliggjorde avisen Publico statistik for prøver i ensino basico (grundskolen i Portugal) efter 6 skoleår og 9. skoleår – samt eksamensresultater fra det portugisiske gymnasium (11. og 12. års prøve) – ensino secundário. Eksamensresultater i Portugal bedømmes på en skala fra 0 til 20.

Universidade Católica i Porto har stået for indsamling af statistikken. Se mere på Publico.

Se også: Internationale skoler og børnehaver i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer