Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Opel Adam test i Portugal – journalister fra hele Europa indtog Lissabon og Cascais

Den nye Opel Adam er en spritny bilmodel i stil med den meget populære Fiat 500.

Opel Adam test i Portugal
Som det ofte sker i efteråret, når bilfabrikkerne har brug for solrige varme omgivelser at forkæle motorjournalister i, var en flok Opel Adam biler midt i november 2012 linet op til spas og fri afbenyttelse for indbudte test-journalister omkring Cascais og Lissabon.

I nedenstående video er der blandt optagelser fra Guincho-stranden vest for Cascais og fra de smalle gader i Portugals hovedstad, hvor den lille nye Opel (i skriggul) matcher farven på Lissabon ikoniske sporvogne.

Test ny Opel Adam – livsstilsbil med charme
Opel Adam er en helt ny model, der ikke har meget at gøre med hverken den nuværende Opel Corsa eller (skræk og ve) Opel Meriva eller Opel Agila.

Adam er helt sin egen omend dog konstrueret på en afkortet version af den endnu ikke introducerede Corsa E-model platform.

Det særlige ved Opel Adam, udover bilens ‘glade’ udseende, er at farvekombinationerne nærmest er uendelige. Man kan basalt set designe sin Opel Adam næsten, som man lyster. 12 karrosserifarver (i varierende udstyrsversioner) og 3 tagfarver er indledningsvis til rådighed.

Sort tag til gule døre til pyntelister på alufælgene? – intet problem! Opel tilbyder sågar en ekstra lakeret pynteliste (i tagets farve eller bilens farve eller bibeholdt i aluminiums-look - eller eventuelt i en helt tredje farve) til den meget veldesignede snude.

Bagfra minder Opel Adam meget om Fiat 500, og det er sikkert ikke tilfældigt. Fra siden er der lidt Citroën DS3 over den – i mindre format forstås. Den franske charmeur er en anden af Opel Adam’s konkurrenter. Opel er i udpræget grad en ‘mini’ – og har ikke noget imod at blive sammenlignet med den rigtige 'Mini, der også er en livsstilsbil.

Opel Adam med 5 døre?
Med Opel Adam har den tidligere så konservative tyske bilfabrik lagt billet ind på kvindernes gunst og dermed en solid bid af det såkaldte ‘A-segment’ af livsstils-biler med charme og ungdommelighed til en relativ fornuftig pris, men absolut ikke som ‘prisbasker’.

Der er naturligvis holder til IPhone/smartphone og Opel har gjort meget ud af at tilbyde integreret ekstraudstyr, der kan anvendes med smartphones. Opel Adam er en udpræget bybil og fås kun med benzinmotorer.

Man vil indledningsvis lede forgæves efter en Opel Adam version med 5 døre. Denne ‘forglemmelse’ var konkurrenten Fiat nødt til at respondere på med sin nyligt introducerede Fiat 500 L (5 døre). Også Mini måtte give efter og designe en uskøn Mini Countryman til ‘mor med børn’ segmentet.

Opel har med sikkerhed læst på lektien, så mon ikke at Opel Adam inden længe kommer i en 5-dørs version.

Herunder optagelser fra Lissabon og Cascais med den nye lille Opel:

Opel Adam test
De første test-beretninger fra Portugal er publiceret i dansk presse.

Fra Danmark var blandt andet Ekstra Bladet, Berlingske og måske den mest grundige journalist fra Motorsiden - Søren Clauding inviteret til Portugal.

Opel Adam fås i JAM, GLAM og SLAM versioner med henholdsvis funky, elegant eller sportlig stil.

I Portugal forventes den billigste version af Opel Adam at komme til at koste fra omkring €13.500. De danske priser vil sandsynligvis starte omkring 140-150.000 kroner. Opel Adam kommer til Danmark i begyndelsen af år 2013.

I Tyskland starter priserne på Opel Adam kampagnemodeller fra €11.500. Se, hvordan en Opel Adam kan se ud på den tyske konfigurator.

Engelske Autocar (i England hedder Opel Adam naturligvis Vauxhall Adam) har produceret følgende Opel Adam video efter testen i Portugal:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer