Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal forbyder sandsynligvis ‘legal highs’ efter massive problemer med indlæggelser og dødsfald

I slutningen af 2010 begyndte et stort antal forretninger med blandt andet vandpiber og andet udstyr til rygning at dukke op i gadebilledet rundt omkring i Portugal.

Smart shops i Portugal
Forretningerne kaldes også for ‘smart shops’ og hovedprodukterne er som regel kunstigt producerede euforiserende stoffer – samt de såkaldte ‘magic mushrooms’.

Der opfindes løbende så mange syntestiske rusmidler at myndighederne har svært ved at holde styr på dem.

EMCDDA (European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction) i Lissabon; ét af Lissabons to EU-agenturer, forsøger at holde medlemsstaterne ajour med udviklingen.

Stigning i dødsfald og alvorlige anfald som følge af legal highs
I Portugal er antallet af smart shops øget kraftigt; eksempelvis i området omkring Cais de Sodré og Bairro Alto i Lissabon, Funchal på Madeira og sågar en enkelt ‘smart shop’ på hovedtorvet i Cascais så i slutningen af 2010 dagens lys.

Mange unge er blevet syge at stofferne. Det anslås at 4 er døde af at tage ‘legal highs’ og 170 er blevet indlagt siden 2010.

På Madeira, der kan vedtage egne forordninger, har myndighederne i november 2012 forbudt salg af de såkaldte legal highs. Kontinental-Portugal formodes at følge efter, skriver AFP.

Mange af stofferne til salg (indtil videre legalt i smart shops i Portugal) for 10-15 euro har en stærkere virkning end eksempelvis den illegale mariuanna, der kan købes på gaden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer