Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Julen 2012 i Nordportugal – lædervareproducenten Cavalinho har opført verdens største krybbespil

I Portugal har enhver større by et presépio på torvet eller på én af byens større pladser. Det kan bestå 7-10 figurer med Jesusbarnet of Jomfru Maria placeret centralt eller det kan være et større skue med flere detaljer.

På portugisisk Presépio eller på engelsk nativity scene kan oversættes til dansk med ‘krybbespil’.

Verdens største presépio i Nordportugal - julen 2012
Der er hvert år masser af virksomheder, som hiver deres eget presépio frem og stiller op i venteværelset eller i vinduet ud til gaden.

I nærheden af byen Santa Maria da Feira syd for Porto i Nordportugal har den i Portugal kendte lædervareproducenten Cavalinho hovedkvartér.

Til julen 2012 har Cavalinho opstillet et gigantisk presépio (krybbespil) med flere tusinde elementer. Der er 44 scener (heraf mange med bevægelige figurer) på de 2000 kvadratmeter foran virksomheden.

Opstillingen af de mange figurer er kombineret med anlæggelsen af ‘søer’, hvor omkring 200 fisk svømmer rundt og kan påvirke belysningen af jule-showet. Se billeder fra forberedelserne.

Herunder video fra Cavalinho – julen 2012:

…og der er flere video’er – mange flere; fakisk i alt omkring halvanden times optagelser.

Direktørens passion
Krybbespillet er direktøren for Cavalinhos passion, og selv om der findes lignende krybbespil i Spanien og Venezuela, mener Manuel Jacinto Azevedo hos Cavalinho nu at have lavet det allerstørste presépio i verden.

De 2000 m2 udstilling er ikke opstået på én gang. For 3 år siden var planlægningen igang og i julen 2010 og julen 2011 var Cavalinho’s krybbespil allerede en turistattraktion med eksempelvis 21 besøgende fra Italien (i 2011) i Santa Maria da Feira for at bese herlighederne hos Cavalinho.

Der er gratis adgang til krybbespillet hos Cavalinho i julen 2012 til og med februar 2013. Krybbespillet har åbent hver dag mellem 9 og 24. I weekenden er der åbent indtil kl. 2 om natten.

Julen 2013 byder med stor sandsynlighed på et endnu større presépio hos Cavalinho.

Se mere om Cavalinho på virksomhedens hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer