Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Bud på Lissabon, Porto og Faro Lufthavne (ANA Lufthavne) –TAP salg sat på hold

Det portugisiske statsejede luftfartsselskab TAP skal sælges som del af en omfattende privatisering af den portugisiske stats større ejerandele i betydende virksomheder.

Salg af portugisiske TAP ikke før i år 2013-2014
TAP-salget er imidlertid blevet sat på hold efter at det brasilianske investeringsselskab Synergy Aerospace (ejes af Germán Efromovich - colombianer/brasilianer med polsk pas) som eneste byder ikke kunne eller ville stille de nødvendige bankgarantier.

Det brasilianske bud på TAP skulle ifølge Huffington Post være på 35 millioner euro samt en yderligere investering i TAP på 316 millioner euro samt ikke mindst en overtagelse af gælden i TAP på anslået 1,2 milliarder euro.

ANA lufthavnene Portugal – herunder Lissabon Lufthavn
Der er per 20. december 2012 tilkendegivet at ville indløbe 3 bud på ANA (Aeroportes de Portugal), der ligesom TAP skal sælges som led i privatiseringer.

ANA er moderselskab for de største lufthavne i Portugal herunder Lissabon lufthavn, Porto Lufthavn, Faro Lufthavn, Alentejo Lufthavn (Beja) og Ponte Delgada Lufthavn på São Miguel øen på Azorerne.

De tre interessenter, som har indikeret at ville byde, er:

- Flughafen Zurich AG (Schweiz)
- Vinci SA (Frankrig)
- Corporacion America (Argentina)

Corporation America er opereratør på 49 lufthavne i Sydamerika og Europa (eksempelvis Trapani Lufthavn på Sicilien). Det argentinske bud er udarbejdet i samarbejde med den store portugisiske virksomhed Sonae (bl.a. Continente supermarkedskæden og indkøbscentre).

Zurich Lufthavn har allieret sig med den brasilianske infrastruktur-virksomhed og motorvejs-operatør CCR SA.

Vinci SA er én af Europas største virksomheder med 183.000 ansatte i 100 lande. Vinci har deltaget i bygningen af tunnellen under Den Engelske Kanal og stod for bygningen af det berømte Popidou Center i Paris.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer