Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


JFC Lisbon (Joint Force Command Lisbon) afsked – NATO omstrukturering i Portugal

Lissabons NATO hovedkvartér i Oeiras har i december 2012 holdt afstedsceremonier for JFC Lisbon.

Et mere effektivt NATO
Blandt de mange NATO hovedkvarterer, som blev nedlagt under en større sparerunde i 2011-2012, er Lissabons Joint Force Command én af de organisationer, som bliver lagt sammen med NATO’s kommando i Napoli, Italien.

Under NATO’s nye struktur nøjes man med to kommandoer i Europa (Napoli og Brunssum i Holland).

I Oeiras vest for Lissabon har der været en NATO kommando med skiftende opgaver siden 1972, og de mange gennem årene udstationerede medarbejdere fra NATO-landene; herunder fra Danmark og Norge, har haft en særdeles positiv virkning på hele Lissabonkystens økonomi.

En mindesten blev i forbindelsen med afskedsceremonierne rejst i Oeiras til påskønnelse af den skiftende internationale medarbejderstab i JFC Lisbon og deres betydning for NATO-samarbejdet.

Nye NATO-hovedkvarterer i Lissabon
NATO vil dog langt fra forlade Lissabon.

I Monsanto (bydel i det vestlige Lissabon) vil der fremdeles være træningsfaciliteter i form af Joint Analysis and Lessons Learned Centre (JALLC).

Senere flytter Striking and Support Forces NATO (STRIKFORNATO) til Portugal og placeres i Oeiras. Også NATO Communications and Information Systems School (NCISS) flytter fra Italien til Lissabon.

Se mere på NATO’s hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer