Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


IMF foreslår yderligere besparelser i Portugal - ny rapport fra IMF med reform anbefalinger i Portugal

Den Internationale Valutafond - IMF (Der i Portugal omtales som FMI - Fundo Monetário Internacional) har udarbejdet en rapport, hvori Valutafonden anbefaler at Portugals regering gennemfører en lang række yderligere besparelser.

Ifølge rapporten er Portugals velfærdssystem for dyrt og unfair over for de yngre generationer. Udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse er desuden for høje ifølge IMF, og statslige pensioner bør beskæres.

I rapporten foreslås en nedskæring på 4 mia. euro i 2014 og en mulig reduktion på 800 mio. euro allerede i år. Besparelserne skal særligt ske via nedskæringer i den offentlige arbejdsstyrke - svarende til til 0,5% - 1,6% af bruttonationalproduktet i Portugal.

For at nå denne målsætning foreslår IMF endvidere at offentlige lønninger generelt beskæres med 3% - 7% fra 2014, samt at arbejdstiden for statsansatte sættes op fra 35 til 40 timer per uge. Samtidig foreslås at overarbejdsbetaling beskæres.

Højere medicinudgifter, afskedigelse af 50.000 undervisere, samt generel beskæring af pensionsudbetalinger indgår ligeledes i betænkningen.

Portugals regering har aktivt deltaget i udarbejdelsen af rapporten, men Premierminister Pedro Passos Coelho har efterfølgende pointeret at IMF's rapport ikke er "en bibel", men blot anbefalinger og forslag, som regeringen kan vælge at lytte til. Passos Coelho har allerede udtalt at han ikke forventer at samtlige anbefalinger vil blive fulgt. Regeringen har endvidere bedt om anbefalinger fra OECD.

IMF-rapporten med anbefalinger til Portugal er tilgængelig for download her:
Portugal: Rethinking the State - Selected Expenditure Reform Options (PDF på engelsk)

Relateret artikel: Portugal redningspakke forhandlet på plads – partierne PSD og PS har accepteret planKommentarer

Endnu ingen kommentarer