Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor vingård i Nordportugal solgt til sydamerikaner – besøg Quinta da Romaneira

Én af Portugals største jordbesiddelser, vingården Quinta da Romaneira, er i starten af år 2013 kommet på sydamerikanske hænder.

Aktiemajoriteten for den store ejendom med tilhørende hotel-drift, besøgs-faciliteter og naturligvis portvins- og olivenolieproduktion, skiftede ejer per 31/12 for 28 millioner US$ svarende til ca. 21 millioner euro.

Skiftende ejerskaber
I mange år blev den oprindeligt 988 hektar store ejendom forvaltet med ringe resultat af skiftende ejere fra Porto-området.

Siden 2004, hvor en 12 mand stor investorgruppe overtog Quinta da Romaneira og Christian Seely blev administrerende direktør, er vingården langsomt vendt tilbage til fordums storhed.

På Wine Spectator forlyder det at en stor del af 12-mands investorgruppen er trådt ud af partnerskabet, mens den ukendte sydamerikaner har købt majoriteten og Christian Seely bliver som direktør og i øvrigt øger sin ejerandel.

Se mere på Wine Spectator.

Quinta da Romaneira på Douro flodens nordlige bred ved Pinnão
Vinproducenten Quinta da Romaneira producerer vine under eget navn.

Hovedsædet ligger 15 km fra byen Pinhäo på Douro-flodens nordlige bred.

Top-vinen Quinta da Romaneira Douro Reserva 2008 blev bedømt som tredje bedste vin fra Portugal (94/100) af Wine Spectator i januar 2011.

Herunder interview med Christian Seely og billeder af vinproduktion på Quinta da Romaneira fra 2011:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer