Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Frankrig-aftale ønskes - aviserne Expresso og Visão vil have penge af Google for nyheder på portugisisk

Det ulmer af oprør i portugisisk presse mod én af verdens mest magtfulde virksomheder.

Gratis indhold hos Google
Impresa SGSP Sa, som er Portugals største medievirksomhed, vil ikke levere gratis nyheder til Google (Google News på portugisisk) længere.

Impresa ejer blandt andet to af de største publikationer i Portugal: ugeavisen Expresso og ugemagasinet Visão.

Tjenesten Google News er en torn i øjet på de fleste medie-virksomheder på nettet, idet Google ikke betaler for at vise nyhederne – og kommer til at fremstå som en større avis fuldstændig ‘gratis’ – hvilket ikke er godt for hverken avissalget på papir eller salg af online abonnementer.

Google News findes endnu ikke på dansk, hvilket de danske medier priser sig lykkelige for.

Franske medier pressede Goolge til at hoste op
Den begyndende portugisiske revolte er uden tvivl inspireret af fransk presse, hvor førende medievirkomheder med succes fik vredet armet om på Google i starten af 2013.

I en aftale med den samlede presse i Frankrig (opstået efter slet skjulte trusler fra fransk side om blokering af Google) gik Google den 1. februar 2013 med til at oprette en fond på 60 millioner euro til betaling for brug af franske avisers og internetmediers nyheder.

Indtil videre forsøger Google ifølge Bloombergs at dysse sagen ned og vil ikke kommentere på ‘private udtalelser’ om krav om betaling for content i Portugal.

Herunder indslag om ‘den franske aftale’ på Euronews:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer